Centrum Innovatief Vakmanschap Agri & Food van start

Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap voor de topsector Agri & Food is van start gegaan. Het CIV Agri & Food is hét talentencentrum waar het bedrijfsleven in de Agri & Food en scholen samenwerken om MBO-studenten en werkenden door te laten groeien tot innovatieve vaklui, die open staan voor nieuwe ontwikkelingen, deze opsporen en binnen de topsector Agri & Food in de praktijk brengen.

Het CIV Agri & Food werkt in het technisch en het agrarisch middelbaar beroeps-onderwijs. Het werkgebied van het CIV Agri & Food bestaat uit de primaire productie, levensmiddelenindustrie, toeleverende industrie en handel in deze sectoren.
De komende 4 jaar zullen 1.000 MBO-studenten masterclasses en themadagen volgen die door experts uit het bedrijfsleven verzorgd worden. Het onderwijs wordt aantrekkelijker gemaakt met innovatieve praktijkopdrachten. In de Food sector stijgt het aantal jaarlijkse diploma's van 70 naar 300.

In totaal brengen bedrijven en scholen voor dit programma 8 miljoen Euro in. Het Ministerie van Economische Zaken heeft aanvullend een startsubsidie van 2 miljoen Euro toegezegd.

Het CIV Agri & Food is landelijk opgezet en bestaat uit 4 regio's voor de voedingsindustrie en 4 sectoren voor de landbouw:

Food & Fresh Lab (Helmond)
Foodport Academy Zeeland (Goes)
Food Academy (Amsterdam)
Food Noord (Leeuwarden)

Akkerbouw (Emmeloord)
Melkveehouderij (Leeuwarden)
Pluimveehouderij (Barneveld)
Varkenshouderij (Horst)

Met deze opzet onderscheidt het CIV Agri& Food zich van andere CIV's die alleen regionaal werken. Landelijke afstemming, kwalitatief hoogwaardige uitvoering samen met het bedrijfsleven, en een efficiënte uitvoering van onderwijs en cursussen zijn de manieren waarop het CIV zich de komende jaren zal profileren.

Van de 100 meest concurrerende economische clusters van Nederland behoort meer dan één derde tot sector Agri & Food. Nederland is daarmee wereldwijd toonaangevend. Goed opgeleide werknemers op MBO-niveau zijn essentieel om de concurrentievoorsprong te behouden. Vooral in de voedingssector zijn de komende jaren veel nieuwe werknemers nodig om de vergrijzing op te vangen. Naast Food-opleidingen voor MBO-studenten ondersteunt het CIV Agri & Food ook de scholing van zij-instromers in de sector.

Meer informatie over het CIV Agri & Food is te vinden op www.civ-agri-food.nl


 


 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven