Hortisupport ondersteunt teeltstrategie en ontwikkelt minicursus plantfysiologie

Al enkele jaren biedt Hortisupport haar relaties management ondersteuning bij energie- en innovatie oplossingen. Gas aan- en verkoop, wkk optimalisatie, aardwarmteprojecten, strategische of juridische ondersteuning, soms door externe maar wel verbonden adviseurs, behoort tot het standaardpakket.

Daarnaast is in de afgelopen jaren een nauwe samenwerking ontstaan met Fythagoras waar het gaat om teeltkennis en teeltstrategie, ofwel het verkrijgen van meer inzicht in het plantgedrag. Met behulp van een Growwatch plant monitoring systeem wordt dagelijks bijgehouden wat de plantactiviteit is onder het huidige kasklimaat, en wordt wekelijks een serie aanbevelingen aan de tuinbouwondernemer gegeven over gewasontwikkeling en optimalisatie van groeikansen. Zo is in het afgelopen jaar een uitvoerig onderzoek gedaan naar plantgedrag en teeltstrategie bij de invoering van Het Nieuwe Telen in de sierteelt. Uitgangspunt zijn de meetwaarden van het gewas, zodat ook voor "onbekende" teelten analyse mogelijkheden ontstaan. Naast Rop Petit zet plantfysioloog Anton Blaakmeer al zijn krachten in voor teelt optimalisatie. Desgewenst kan ook een teeltvoorlichter aansluiten bij de begeleidingsgroep.Naast deze individuele ondersteuning zijn er ook plannen voor het geven van een mini cursus plantfysiologie met toepassing in de teelt. Op 4 middagen in januari / februari zullen de bijeenkomsten worden gehouden op locatie, vermoedelijk van 13.30 tot 16.30 uur, kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers maar zullen ergens tussen € 500 en € 650 liggen. De volgende onderwerpen worden behandelt:

Dagdeel I plant fysiologische basisprocessen
Dagdeel II betekenis plant fysiologisch basisproces voor plantsturing
Dagdeel III "vertaling" van klimaatcomputer- en Growwatch meetdata naar teeltsturing
Dagdeel IV micro cursus wkk

Als U belangstelling heeft voor een dergelijke cursus vragen wij u een mailtje te sturen naar info@hortisupport.nl onder vermelding van cursus en aantal mensen van uw bedrijf dat mogelijk geïnteresseerd is. Uw reactie is vrijblijvend, bij voldoende belangstelling wordt het idee nader uitgewerkt en zal er contact met u worden opgenomen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven