ook vandaag nog uitleg over bodemcontrole

Meer dan 80 bezoekers brassica-conferentie Seminis

Voor de eerste keer organiseerde Seminis een Brassica conferentie tijdens de jaarlijkse Seminis Open Dagen, die nog duren tot vrijdag 27 september. Meer dan 80 mensen woonden deze conferentie bij, waar zes professionals in brassica – van Seminis en van andere organisaties als internationale universiteiten – acte de présence gaven. Tijdens de conferentie was er speciale aandacht voor trends in de groentemarkt en de voordelen van bodemcontrole. De telers waren zeer geïnteresseerd in de live presentaties in het veld over dit laatste onderwerp.

Dr. Hans-Christoph Behr gaf de aftrap. Dr. Behr is adjunct-directeur van AMI (Agrarmarkt Informations-GmbH). De AMI is de voorziet de agrarische sector van onafhankelijke marktinformatie voor relevante producten, waaronder groenten en fruit. Dr. Behr deelde zijn diepgaande kennis van markttrends in groente en zijn toekomstverwachtingen met de bezoekers.Bodem en bodemstructuur
Seminis nodigde drie specialisten in bodem en bodemstructuur uit: Dr Paula Misiewicz van Harper Adams University, Dr Lynda Deeks (bodemfysicus/hydroloog) en dr. Rob Simmons, (hoogleraar in bodemerosie en het -behoud). Elk van hen heeft specialistische expertise in dit onderwerp.

Dr Misiewicz gaf een lezing over bodemverdichting en de bijbehorende risico. Het is belangrijk om de tekenen en symptomen van verdichting te herkennen, zodat passende maatregelen kunnen worden genomen.

Dr Lynda Deeks is een expert in de analyse en interpretatie van de bodemstructuren. Zij verklaarde de effecten van verdichting op het vermogen van de bodem om (het gebrek aan) water te verwerken.

Dr. Simmons gaf een lezing over bodemerosie en bodemcontrole en de voordelen van een tussenplant. In het veld bewees hij zijn stellingen met hij de effecten van een alfalfa tussenplant: de wortels van dit gewas reiken tot een diepte van 1,2 meter, waardoor de herstructurering van de bodem in gang wordt gezet en de microbiologie effectief gaat werken.Specialisten van Seminis
Kevin Walsh is een van de specialisten van Seminis die zijn kennis deelde tijdens de Brassica conferentie. Hij is de Technical Development Crop Lead Brassica (en Leafy) bij Seminis. Kevin Walsh presenteerde de effecten van plantdichtheden in brassica op het oogstrendement per hectare en de voordelen van kleinere kronen in kwaliteit en logistiek. Zijn presentatie werd ondersteund door acht grote demo velden met proeven met plantdichtheden in kool, bloemkool en broccoli.

Hans Schepers is de Chain Quality lead EMEA in Vegetable Technology Development bij Seminis. Hij vertelde de gasten alles over de kwaliteit van brassica in de ogen van de consumenten en retailers. Hij legde - onder andere – uit dat de waardering voor smaak en structuur van brassica heel persoonlijk is en dat er daarnaast een kloof bestaat tussen de eisen van de retail en die van de consument.

De Seminis Brassica Conferentie was een onderdeel van de Seminis Open Dagen. De Seminis Open Dagen vinden plaats in Enkhuizen, Nederland van 24 tot 27 september 2013 van 09.00 tot 17.00 uur. Ook vandaag, 25 september, zijn de bodemdeskundigen aanwezig voor uitleg.

Over Seminis
Seminis is hét merk voor open veldproducten. Met haar rijke geschiedenis vertegenwoordigt Seminis meer dan 600 jaar van groente telen en ontwikkelen. Seminis biedt een zeer compleet productassortiment, met groenten en fruit als bonen, kool, wortelen, prei, bloemkool, venkel, aubergine, sla, meloen, ui, erwten, spinazie, maïs en watermeloen.
www.seminis.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven