Methode om anti-insectengaas te evalueren

Een onderzoeksgroep opgericht door Rocío María Oliva Molina en Antonio Jesús Álvarez Martínez heeft de prijs voor het beste "Greenhouse Technology"-project ontvangen. De uitreiking was onderdeel van het tweejaarlijkse congres van de Spaanse Vereniging voor Agro-Engineering en de Spaanse Vereniging voor Landbouwwetenschappen. De groep doet onderzoek naar de effectiviteit van anti-insectengaas. Het gaas wordt overwogen als alternatief voor gewasbeschermingsmiddelen.


Rocío María Oliva Molina en Antonio Jesús Álvarez Martínez (Department of Engineering)

Het betreft een soort horgaas dat schadelijke insecten buiten houdt. Het biedt grote voordelen, maar ook nadelen: het belemmert de luchtstroom, nodig voor de ventilatie van de kas. Het Spaanse onderzoeksteam tracht het ontwerp te optimaliseren. 

Het team heeft nu een prijswinnend ontwerp voor een correcte evaluatie van de effectiviteit van het zogenaamde agro-textiel. De komende tijd zal blijken of het gaas inderdaad een haalbaar alternatief is voor bestaande vormen van gewasbescherming. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven