videoreportage Albert Heijn telers

Open dag Ossendrechtse groentetelers

Een groep groentetelers op de Brabantse Wal in Ossendrecht organiseerden op zaterdag 21 september een open dag. Dit evenement werd gesteund door Albert Heijn die de producten van de telers in haar supermarkten te koop aan biedt. Rinus van Wezel ging op bezoek en maakt een videoreportage.

De bedoeling van deze open dag was om de consument in direct contact te brengen met de productie en de teelt van de groenten zoals in dit geval, ijsbergsla, broccoli, prei en andijvie.

Men had het mooi georganiseerd zodanig dat er een wandelroute was uitgezet die langs en door de velden met deze groenten naar contactpunten voerde waar men voorlichting en uitleg kon krijgen omtrent de teelt van de verschillende groente soorten.

De dag werd gezegend met prachtig weer dat uitnodigde voor een informatieve wandeling. Wie er op let, zal het opvallen dat rond Ossendrecht veel vollegrondsgroenten worden geteeld. De meeste van die producten worden bij Holland Crop in Ossendrecht verwerkt en behandeld zodat ze consumentklaar kunnen worden afgeleverd bij de verschillende distributiecentra van Albert Heijn.

Albert Heijn had over het gehele land verspreid dergelijke open dagen gepland. De organisatie daarvan wordt aan de betrokken agrarische ondernemers overgelaten.

Rinus van Wezel maakte onderstaande video over de open dag.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven