Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opbrengst WK KassieBouwen 2013 naar dovenschool in Congo

De opbrengst van het Van der Ende WK KassieBouwen 2013 wordt gebruikt om een dovenschool in Congo uit te breiden, een project dat al sinds 1988 gesteund wordt door Stichting de Zaaier uit Maasdijk. In 2010 is begonnen met de bouw van een nieuwe school, met behulp van een aanzienlijke donatie van Levoplant uit Honselersdijk, maar om de dovenschool ook voor de toekomst meer zekerheid te bieden, heeft De Zaaier besloten om de school verder uit te breiden.


Dovenschool Ephphatha in Bunia, Congo.

De dovenschool is een basisschool voor zeven groepen met een timmerwerkplaats en een naaischool. Kinderen vanaf 6 jaar oud zijn welkom in het voorbereidingsjaar, waarin de basistechnieken van de doventaal worden aangeleerd. Daarna volgen zij zes jaar basisonderwijs. Na het doorlopen van deze zes jaar onderwijs, worden de meisjes opgeleid als naaister en de jongens als timmerman. De school heeft op dit moment 63 leerlingen, 50 kinderen die het basisonderwijs volgen en 13 leerlingen op de opleidingen timmerman en naaister. Bij het verlaten van de school krijgen alle kinderen een naaimachine of gereedschapskist mee, waardoor ze een kans hebben om in hun eigen onderhoud te voorzien.


Dovenschool Ephphatha in Bunia, Congo.

Het Van der Ende WK KassieBouwen is een activiteit van de Stichting de Zaaier, een Westlandse hulporganisatie die al meer dan 26 jaar bestaat. Ze richt zich met kennis van de agrarische sector, specifieke benodigdheden en financiƫle middelen op de ontwikkeling van enkele landelijke gebieden in Congo. Met de opbrengst van het Van der Ende WK KassieBouwen 2013 wil de stichting enkele nieuwe projecten in Congo financieren.

Publicatiedatum: