Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
11 oktober 2013, Van der Valk Ridderkerk

Workshop 'Groente & Fruit, ontwikkeling in opkomende landen'

Nederland is een belangrijke internationale draaischijf voor groente en fruit. De snelle groei van de lokale groente- & fruitmarkt in Afrika, Zuid-Amerika en Azië brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van logistiek en de daarmee nauw verbonden voedselzekerheid. Dit biedt ook kansen voor Nederlandse bedrijven actief in de groente -& fruitsector.

Om de draaischijffunctie verder uit te bouwen, is het van belang om ook in deze markten onze kennis op het gebied van logistiek en ketensamenwerking te benutten. De Nederlandse regering erkent dit en is ook bereid om u en andere ondernemers te faciliteren bij het versterken van de (groente- & fruit)ketenefficiëntie in deze opkomende landen.

In februari van dit jaar is daarom een bijeenkomst gehouden met brancheorganisaties uit de hele keten waarin marktkansen in opkomende landen zijn besproken. Mede op basis van de uitkomsten hiervan is besloten twee workshops te houden voor het verkennen van vervolgactiviteiten. De eerste workshop over Zuivel heeft begin september plaatsgevonden. De tweede workshop staat gepland voor 11 oktober 2013. Namens het ministerie van Economische Zaken en ministerie van Buitenlandse Zaken, FrugiVenta en FME, bent u van harte uitgenodigd om de workshop 'Groente & Fruit, ontwikkeling in opkomende landen' bij te wonen.

 
Datum en locatie
Vrijdag 11 oktober 2013 van 12.30 tot 16.30 uur (inclusief lunch)
Van der Valk Hotel Barendrecht

Onderwerpen
Inspirerende ervaringen van bedrijven die ondernemen in de groente- & fruit-sector in ontwikkelingslanden en opkomende economieën
Verkennen van concrete kansen voor matchmaking en ontwikkelen van business cases voor projecten in Afrika, Zuid-Amerika en Azië
 
Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Frieda.Brenk@bciglobal.com. Natuurlijk kunt u zich laten vervangen door een collega. Het exacte het programma sturen wij u circa één week voorafgaand aan de workshop toe.
Publicatiedatum: