Hillgate Nurseries is een tevreden klant van Flier Systems

Sjaak Bakker: “Gestandaardiseerde modulatie en innoveren gaan heel goed samen”

Tholen - Sjaak Bakker is ambitieus. Zijn nieuwe functie als commercieel directeur brengt veel veranderingen mee voor het bedrijf dat al sinds 1931 actief is in de tuinbouw. Sjaak: "Er wordt hard gebouwd aan de toekomst van dit prachtige bedrijf. Onze bekende kracht, namelijk innovatie, zal benut blijven. Dat moet ook, want dat zit bij ons in de vezels. Er komt wel een extra peiler: het modulair produceren van machines." Door deze modulaties verwacht Flier efficiënter te kunnen werken. Dit is voordelig voor zowel Flier als voor haar klanten. Mede hierdoor kunnen ze snel en goed wereldwijd nazorg waarborgen voor hun klanten.

Groot draagvlak
Sjaak is op 2 september ontvangen in de kantine van Flier door zijn nieuwe collega's. Collega Andelina Gielen (Marketing): "We waren benieuwd hoe deze move ontvangen zou worden door het personeel. We weten inmiddels dat er nu al groot draagvlak voor is. Het werkt prettig. We zijn blij met zijn komst."

Sjaak komt uit de branche en "weet hoe de hazen lopen". Het inwerktraject kon hij dus overslaan. In zijn eerste jaar bij Flier zal hij bezig zijn met het benoemen van de interne processen en het bepalen van de standaards. Daarnaast zal Flier Systems wereldwijd beter op de kaart gezet worden. De focuslanden zijn inmiddels benoemd.


Hillgate Nurseries is een tevreden klant van Flier

Door het ontstaan van de functie New Business Manager kan Flier de ontwikkeling van nieuwe technieken verder uitbouwen. Sjaak: "Dat is een belangrijke klus die in goede handen is bij Ad Kranendonk. Ad werkt al 25 jaar bij Flier en heeft hier veel ervaring mee. Ad heeft bewezen dat hij de juiste persoon is om deze langdurige trajecten te begeleiden, en tot de juiste ontwikkelingen te komen die de internationale glastuinbouw verder gaan helpen."

Onlangs had Flier een stand op Four Oaks 2013 in Groot-Brittannië. Eén van de bezoekers aan de stand was Philip Barton van Hillgate Nurseries. Hij is een trouwe klant van Flier Systems. Philip benadrukte in het interview de sterke positie van Flier.

Luchtig maar stevig
Philip Barton van Hillgate: "De kwaliteit perspotten die door de perslijnen van Flier kan worden geproduceerd, is dermate hoog dat we destijds (in 1994) voor het eerst voor Flier gekozen hebben. De pot is luchtig genoeg voor de optimale, uniforme groei van planten en stevig genoeg om niet uit elkaar te vallen. Ook de hoge capaciteit van de machine en de vakkundigheid van de medewerkers van Flier hebben ons tot deze keuze gebracht," aldus Philip Barton.

Dit was een grote stap voor het familiebedrijf en vereiste de nodige begeleiding van Flier. "We moesten echt weer opnieuw beginnen, waarbij Flier ons heeft ondersteund. Zij hebben alle beloftes waargemaakt, en zijn bij ons gebleven tot we alles onder de knie hadden. Ze hebben ons goed opgeleid", aldus Philip Barton. David Barton vult aan: "Als we deze stap niet hadden gezet, hadden we onze groei destijds niet kunnen realiseren en hadden we nu niet geweest waar we zijn. Everything we do now in the blocking industry, they follow us!"


Sjaak Bakker

Inter transportsysteem
In 2003 werd het systeem uitgebreid met een intern transportsysteem voor kisten. "Er waren twee machinebouwers die dit konden leveren," aldus David Barton. "Vanwege de hoge capaciteit en de degelijkheid van het systeem hebben we wederom voor Flier gekozen. Het systeem kan bijvoorbeeld 50% meer kisten handelen dan het systeem van de andere machinebouwer." Door het systeem kon Hillgate een arbeidsbesparing van 14 FTE realiseren. "It saves a hell of a lot labour!" aldus David Barton.

Hillgate
In 2009 heeft Hillgate de twee perslijnen vervangen door de nieuwste pottenpersen van Flier. Hierin zaten veel nieuwe ontwikkelingen die de efficiëntie en de potkwaliteit nog meer ten goede kwamen. Philip Barton: "Na de installatie kwamen we erachter dat er nog wat kinderziektes in de machines zaten. Gelukkig heeft Flier ons bijgestaan tot alles goed functioneerde, het bedrijf liet ons ook nu niet in de steek." Uiteindelijk kon Hillgate met de nieuwe perslijnen een arbeidsbesparing realiseren van nog eens 1,5 FTE, namelijk 12 uur per dag. Valery Barton vult aan: "The automation delivered us improved quality, uniformity, greater capacity and great labour savings."

Voor meer informatie:
Flier Systems
Sjaak Bakker
Zuideinde 49
2991 LJ BARENDRECHT
Tel (0180) 61 50 55
s.bakker@fliersystems.nl
www.fliersystems.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven