Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse zelfvoorziening AGF daalt tot 56 procent

Door het natte en koude weer in 2012 is de Britse zelfvoorziening in groenten en fruit gedaald tot slechts 56 procent. Dit betekent een verdere daling van het gemiddelde van 59 procent voor de vijf voorgaande jaren. Bestuursvoorzitter Guy Posit van NFU verwelkomt recente stappen door retailers om Britse producten te ondersteunen, maar riep op tot meer inzet, met name lange-termijn contracten.

"Dit zal helpen om het voortbestaan van de tuinbouwsector te verzekeren," laat hij weten. "Veel consumenten geven al aan meer Britse AGF te willen."
  • Binnenlandse productie als percentage van het totale aanbod voor 2012 voor alle groente was 56 procent, vergeleken met een gemiddelde van 59 procent in de afgelopen vijf jaar.
  • Binnenlandse productie voor alle fruit in 2012 was 10 procent, een daling van 2 procent t.o.v de voorgaande drie jaren.
  • Binnen de categorie fruit waren de grootste dalers de appels (31% binnenlandse productie), peren (16 procent) en pruimen (9 procent).
  • Tussen 2011 en 2012 steeg de waarde van de totale invoer van verse groenten en fruit met 2 procent tot £ 4600000000, terwijl de uitvoer een 3 procent daalde tot £ 157.000.000.

Bron: Farmersguardian.com
Publicatiedatum: