APS voorop in innovatie met Philips Interlighting

APS is de weg naar de toekomst ingeslagen en ziet duidelijk de voordelen van jaar-rond belichting, met name in de wintermaanden. Volgens de British Tomato Growers Association wordt op dit moment slechts 18% van de tomaten op de Britse markt ook echt in de UK verbouwd, terwijl de consumenten (en als gevolg hiervan ook de retailers) hier in steeds grotere mate om vragen. APS ziet dit graag anders en werkt hierbij samen met het Philips LED Horticulture team en Cambridge HOK, hun gecertificeerde partner in de UK. Door het gebruik van Philips Interlighting bij de tomatenvariëteit "Temptation" wordt gestreefd naar een continue productie. "De resultaten zijn bemoedigend en we kijken uit naar verdere ontwikkelingen in de nabije toekomst" zegt Philip Pearson (Group Development Director van APS).

Pearson & Sons, de oorspronkelijke oprichter van APS, gelooft sterk in het kweken en leveren van verse tomaten van een superieure kwaliteit. Deze waarden zijn altijd de kern van hun bedrijf geweest en zijn dit nog altijd. Daarom zijn zij gericht op producten met een goede smaak en kwaliteit, die op een duurzame wijze worden geteeld. In 1998 was APS dan ook pionier binnen de tuinbouw door de inzet van een WKK. Dit gaf hen de mogelijkheid om hun eigen elektriciteit op te wekken en eventueel te verkopen aan het landelijke elektriciteitsnetwerk om zo de woningen in de regio op een milieuvriendelijke wijze van stroom te kunnen voorzien.

Dankzij state-of-the-art LED-technologie en jarenlange intensieve samenwerking met de tuinbouw sector is de Philips GreenPower LED Interlighting module speciaal ontworpen voor tuinbouwapplicaties. De module zorgt voor groeilicht tussen de planten, waar daglicht en conventionele top-belichting niet kunnen komen. Kort gezegd vult het dus de 'lichtgaten' op tussen de planten in.

Tegenwoordig dienen kassen zo efficiënt mogelijk te zijn, dat wil zeggen, een zo hoog mogelijk aantal planten per m2. De dichtheid van de bladeren stijgt hierdoor met als resultaat dat bij de hogedraad gewassen de bladeren die verder van de top verwijderd zijn niet genoeg licht ontvangen. Dit gaat weer ten koste van de opbrengst. Met de GreenPower LED Interlighting module zijn we nu in staat om 'gaten' op te vullen met efficiënt groeilicht (PAR 400-700 nm). Door deze techniek en een op maat gemaakt lichtplan is het nu mogelijk om voor dit soort situaties een "hybride" oplossing te gebruiken met als resultaat het hele jaar door tomaten van perfecte kwaliteit!


Bron: Philips

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven