Fair Produce hernieuwt certificaten Peko-bedrijven

De Stichting Fair Produce Nederland verleent certificaten aan de bedrijven van Peko Beheer, te weten Worldchamp International, Laseta Mushrooms, Champworld Ammerzoden, Prima Terra en Tasty Mushrooms. Een recente, onafhankelijke inspectie op de bedrijven is met een positief resultaat afgesloten. De bedrijven voldoen nu aan alle inspectienormen van de Stichting Fair Produce Nederland.

In februari 2013 behaalden de bedrijven ook al het certificaat van Fair Produce. Deze werden in maart weer ingetrokken vanwege onduidelijkheden over een onderzoek van de Inspectie SZW bij één van de bedrijven. Dit leidde tot een bezwaar- en beroepsprocedure.

Het bestuur van Fair Produce heeft recentelijk besloten onder specifieke voorwaarden bedrijven te certificeren die thans conform de normen van de Stichting werken, maar waarbij nog een onderzoek van een overheidsinstantie loopt. Dit aangezien een definitief oordeel rond een overheidsonderzoek vele jaren op zich kan laten wachten. Het bestuur heeft de Peko-bedrijven daarom met terugwerkende kracht vanaf de inspectie in mei 2013 gecertificeerd.

Peko Beheer laat bij monde van Ad Peffer weten tevreden te zijn over dit besluit en uitziet naar een goede samenwerking met het bestuur van Fair Produce. Het bestuur van Fair Produce, bij monde van haar voorzitter Bart Jan Krouwel, onderschrijft dit graag.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven