Bayer CropScience wil capaciteiten uitbreiden

Het Duitse chemieconcern Bayer CropScience is goed op weg om haar jaaromzet in 2013 richting 9 miljard euro en in 2015 richting 10 miljard euro te verhogen. "Sinds 2007 is ons bedrijf continue met recordomzetten gegroeid en we zijn optimistisch over de toekomst", zei bestuursvoorzitter Liam Condon onlangs tijdens de jaarlijkse persconferentie in Monheim. Vanwege de grote vraag naar de producten van Bayer breidt het bedrijf haar investeringsprogramma met 1 miljard euro uit. Daarmee komen de totale investeringen in kapitaalgoederen tussen 2013 en 2016 op circa 2,4 miljard euro uit, meldt de Duitse website Gabot.de.
 
Het investeringsprogramma zal een duidelijk groter productievolume van belangrijke gewasbeschermingsmiddelen tot gevolg hebben. "Veel branches hebben tegenwoordig te maken met overcapaciteit. Bij Bayer CropScience is de situatie echter compleet anders: een groeiende wereldbevolking, veranderde voedingsgewoonten en toenemende weerscapriolen brengen de voedselverzorging in gevaar en deze uitdagingen moeten wij nu zien te overbruggen", aldus Condon.
 
"De vraag naar onze producten neemt zo sterk toe, dat we onze supply chain capaciteiten duidelijk zullen uitbreiden om agrariĆ«rs over de hele wereld te kunnen ondersteunen met dringend benodigde landbouwkundige oplossingen", vervolgde Liam Condon zijn verhaal. Hij beschreef de uitdaging als volgt: "Dagelijks lijden bijna 900 miljoen mensen honger en de wereldbevolking blijft gestaag toenemen. We moeten de agrarische productiviteit verhogen en tegelijkertijd het milieu beschermen door middel van duurzame landbouw. Daarvoor willen we innovatieve oplossingen en diensten ontwikkelen, waarmee de landbouw bij kan dragen aan de ontwikkeling van de samenleving."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven