"Remco de Boer: "Overname Banken Fruit en Vegetables was schot in de roos"

PeDe voert jaarrond importprogramma met druiven

Tholen - Sinds 1 februari dit jaar geeft Remco de Boer - na jarenlange carrière bij Aldi en een interimperiode bij een automotive grossier - leiding aan AGF-import en exportbedrijf PeDe in Venlo. De switch naar de AGF-sector is de directeur goed bevallen. "We bevinden ons in een competitieve markt, waarbij we hard moeten werken en de marges laag zijn, maar dat maakt het allemaal wel enerverend."Druiven key product
De Best Fresh Group-dochter levert een breed AGF-assortiment, maar heeft een jaarrond importprogramma met druiven, wat dan ook met recht een key product genoemd kan worden. "We leveren een compleet assortiment druiven in diverse kleuren, met en zonder pit, vanuit de productielanden Namibië, Zuid-Afrika, India, Egypte, Israël, Italië, Griekenland en Peru", somt Remco op. "Met de druiven richten we ons op de Europese markt waarbij de doelgroep bestaat uit retailers, exporteurs en genoemde 'one-stop-shopping' klanten. Voor elkemarkt selecteren we een specifiek assortiment druiven, van extra large tot medium, met een op de klant afgestemde verpakking."

"We mogen ons gelukkig prijzen met een efficiënte inkoop door nauwe samenwerking met telers in de regio, eigen import uit Europese en overzeese landen als ook de inkoop bij zusterbedrijven binnen de Best Fresh Group. We hebben vaste productspecialisten voor de productspecifieke vragen. De klanten krijgen bij ons de mogelijkheid om bij één leverancier, jaarrond, het volledige AGF-assortiment besteld en geleverd te krijgen. Niet alleen fruit en groente uit Nederland maar tevens import vanuit Zuid Europa en ook exoten en tropicals uit overzeese productielanden", zegt Remco.

Duitsland
De doelgroep die behoefte heeft aan dit type service en waar PeDe BV al 72 jaar aan levert, bestaat uit handelaren op Grossmarkten, Horecaleveranciers, groenteverwerkingsbedrijven, exporteurs en toeleveranciers van supermarkten gevestigd in Duitstalige en Scandinavische landen, Polen en Tsjechië. "Duitsland is goed voor 65% van onze omzet. De naam van PeDe is in de loop der jaren wel gevestigd, maar ons jaarrond druivenprogramma is ook in Duitsland nog wel eens onderbelicht geweest. Daarom hebben we een filmpje laten maken om onze toegevoegde waarde te tonen."Met de toetreding van het verkoop- en loodsteam van Banken Fruit en Vegetables tot PeDe per 1 januari, is het bedrijf in staat om in de genoemde landen, het binnenland, België en Zuid-Europese landen verder te groeien. "Banken voerden ongeveer hetzelfde assortiment als wij, maar had met name klanten in het noorden van Duitsland, terwijl wij vooral klanten in het zuidelijk deel hebben. De overname is een schot in de roos geweest. We zijn complementair aan elkaar en hebben bij onze klantenkring een uitbreiding kunnen realiseren door net wat andere producten aan te bieden."

Voor meer informatie:
Remco de Boer
PeDe B.V.
Venrayseweg 122D
5928 RH Venlo
T: +31 77 3230235
F: +31 77 3230299
R.deBoer@pede.nl
www.pede.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven