125 workshops, masterclasses, proeverijen, presentaties, debatten, wedstrijden

Boordevol programma op Gastvrij Rotterdam 2013

Gastvrij Rotterdam 2013 opent over 10 dagen haar deuren. De horecavakbeurs telt ruim 220 exposanten en een zeer compleet en origineel programma. Op de verschillende themapleinen en op individuele stands van exposanten worden maar liefst 125 activiteiten georganiseerd. Bekende sterrenkoks, meesterkoks, topgastronomen, Masters of Wine en andere horecagoeroes geven acte de présence. Voor sommige programmaonderdelen is een beperkt aantal plekken beschikbaar en is inschrijven gewenst.
 
Klik hier voor het complete programma. Klik hier voor de printversie van het programma.
Klik hier voor het programma per dag.
Klik hier voor de onderdelen waar inschrijven gewenst is.
 
Kookweiland in Hal 3
Topkoks aan het werk, jamsessies, kookdemonstraties, creatieve culinaire presentaties? Daarvoor kunnen bezoekers terecht op het Kookweiland. Met onder andere masterclasses door sterrenkoks Onno Kokmeijer en Erik van Loo, de Koppert Cress tweetjamsessie, demonstraties van kleurrijke Fruits de Mer Plateaus en kookdemo's rondom de ongekende mogelijkheden van zuivel. Nice to Meat brengt op originele wijze de praktijk in beeld en de juiste bereiding van vlees onder de aandacht. Presentatrice Ramona van Zweden geeft tekst en uitleg bij alles wat er op het Kookweiland gebeurt.
 
Inspiratieplein in Hal 5
Het Inspiratieplein in Hal 5 vormt het toneel voor kennissessies, debatten, prijsuitreikingen, de presentatie van het Bocuse d'Or finalistenteam en praktische workshops. Bezoekers leren de do's en don'ts voor hun bedrijfsvoering, kunnen hun culinaire creativiteit ontplooien en hun mening geven over prikkelende horecaonderwerpen. Enkele highlights op het Inspiratieplein: Verkiezing Terrastopper van het Jaar, Uitreiking Gero Restaurantprijs, Nationale Huiswijn Debat met proeverij, Onderwijsdebat, Kennislezing financieren, Koffie-interview met Barista Jeroen Veldkamp, Gastologiespel en diverse workshops voor het behalen van meer rendement. Gastheer en presentator is Maarten Wessels.

Village Gastronomique in Hal 6
Hosted by Koksgilde, Gastvrijheidsgilde en Culinaire Saisonnier
Culinair mindmappen, gastronomische topproducten proeven en informatie over de laatste culinaire trends. Het Village Gastronomique is de perfecte plek om kennis op te doen en uit te wisselen met collega's. Tevens wordt hier het thema gastvrijheid zowel in theorie als praktijk nadrukkelijk belicht. Met onder andere Meester Patissier Robèrt van Beckhoven, Ladychef Angélique Schmeinck, de Zeeuwse Wereldlunch door chefkok Corjan van der Heide, de Wijn-Cress Experience en diverse workshops met als thema gastvrijheid.
 
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen in Hal 6
Hosted by Green Leisure
Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen is de plek op de beurs waar op originele wijze aandacht besteed wordt aan duurzaam ondernemen in de horeca. Met producten van een twintigtal ondernemers, lezingen en discussies in het DSNM! Theater en 'uitdeelevents met een verantwoorde bite'. Een verkenningstour rondom eten en smaak door ondernemers met lef, visie en een groen hart. Een greep uit de vele activiteiten en onderwerpen die hier aan bod komen: biofriet proeven, de Urgenda Bonen Babbel, ontdek Bio-wijnen, MVO moneymaker workshop, insectenproeverij, workshop energie en water besparen, de smaak van vegetarische kip, workshop 'best practices duurzaamheid in de horeca' en nog veel meer.
 
Gastvrij Rotterdam
Gastvrijheid, beleving en kwaliteit. Daar draait het om bij de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op 23, 24 en 25 september 2013 verwelkomt Ahoy horecaondernemers en -managers met liefde voor het vak en passie voor hun gasten. Gastvrij Rotterdam zal jaarlijks in september worden georganiseerd en heeft de ambitie om uit te groeien tot de grootste regionale horecavakbeurs van Nederland. De eerste editie vindt plaats in 3 beurshallen van Ahoy Rotterdam. Toegang is gratis voor horecaprofessionals in het bezit van een uitnodigingskaart of uitnodigingscode. Meer informatie is te vinden op: www.gastvrij-rotterdam.nl.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven