Plagen onder de duim tot einde seizoen

Door het warmere weer van voorgaande weken, zien we dat pleksgewijs plagen als trips en witte vlieg wat door kunnen zetten in de komkommers. Het gebruik van Horiver en/of Rollertrap zorgt voor vermindering van de druk van adulten.

Om trips en witte vlieg tot het einde van de komkommerteelt onder controle te houden, is een voortdurende inloop van roofmijten in het gewas wenselijk. Zakjes Swirski-Mite LD zijn hier speciaal voor ontwikkeld. Met dit kweeksysteem wordt uitloop van roofmijten over langere tijd gegarandeerd. Zo blijft er druk op de plagen tot het einde van het seizoen.

Ook spint speelt nog een rol. Spical die meteen aan het begin van de komkommerteelt wordt ingezet, is een prima aanvulling op het gebruik van Spidex. Spint chemisch corrigeren kan nodig zijn, maar zorg ook voor voldoende biologische bestrijding, zodat met zo min mogelijk spint de teeltwisseling wordt ingegaan.
 
De stelregel is nog steeds: hoe lager de plaagdruk aan het einde van dit komkommerseizoen, des te minder narigheid bij de start van het volgende!

Voor meer informatie:
info@koppert.com
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven