Eerste glasoplegging ID Kas

Gisteren vond de 'officiële' handeling plaats van de eerste glasoplegging van de ID Kas voor Duijvestijn Tomaten. Met direct betrokken partijen werd dit heugelijke feit gevierd. Peter Zwinkels van Technokas: "Wat dit concept zo bijzonder maakt, is dat deze kas het mogelijk maakt de Venlokas verder door te ontwikkelen. De Venlokas zit namelijk aan het einde van haar levenscyclus. De ID Kas is constructief sterker, laat veel meer licht toe en hij is geïsoleerd. Dit alles met het behoud van alle eigenschappen, die tot nu zijn toegepast in de Venlokas".

Ted Duijvestijn: "Nieuwe kasconcepten zijn ontzettend belangrijk voor de continuïteit van onze glastuinbouw. Met de bouw van de ID Kas™ willen we als bedrijf een duurzame stap voorwaarts zetten, maar ook de sector verder helpen. Op dit moment steken we veel energie in dit project, maar uiteindelijk levert dit een aanzienlijke energiebesparing op".

De ID Kas
De ID Kas is ontwikkeld door Technokas en Duijvestijn Tomaten. Technokas heeft hiervoor samengewerkt met Boal Systemen (aluminium deksysteem) en Scheuten (dubbel glas). De kas zorgt voor een energiebesparing door maximale isolatie, heeft een laag watergebruik en maakt gebruik van laagwaardige warmte. Met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter wordt de kas naast het huidige kassencomplex van Duijvestijn Tomaten in Pijnacker gebouwd. De oplevering staat gepland in december.


 
De ontwikkelingen van de ID Kas zijn te volgen op de websites Duijvestijntomaten.nl en Technokas.nl, via twitter @DuurzameTomaten en @Technokas en via de facebookpagina van Technokas. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven