Werner Perlinger: succes met groenten

Werner Perlinger uit het Oostenrijkse Wallern is de grootste groentedistributeur van de deelstaat Burgenland en één van de succesvolste groentehandelaren van Oostenrijk. Hij levert 25 groentesoorten aan de grote handelsketens en zijn bedrijf heeft in 2013 al 50 miljoen euro aan omzet behaald.
 
De concurrentie altijd een stap vooruit zijn: dat is het doel van Werner Perlinger. Het begon allemaal twintig jaar geleden, toen Perlinger besloot om toe te treden tot het kleine groentebedrijf van zijn vader. "Ik haalde op mijn achttiende mijn rijbewijs, kocht een VW-bus en verkocht zelf de groenten op de 'Großmarkt Inzersdorf'. Daarna ben ik begonnen handelsketens met kleine hoeveelheden te beleveren en zo heeft zich dat ontwikkeld", legt de succesvolle zakenman uit.
 

Wat begon met een busje en één hal is inmiddels uitgegroeid tot een reusachtig imperium met een bebouwd oppervlak van 25.000 vierkante meter. In talrijke hallen worden dagelijks duizenden kilo's groenten verpakt die vervolgens naar alle grote handelsketen toe gaan. Meer dan 100 agrariërs produceren voor de 54-jarige handelaar.
 
"In 2005 hebben alle producenten zich verenigd tot een telersorganisatie. Dat was een groot voordeel. Het loopt erg goed. Hierdoor hebben we er nog meer producenten bijgekregen", aldus Werner Perlinger.
 


 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven