Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote brand in De Lier beschadigt kas Westland Peppers

Tholen - Tot in de wijde omgeving was maandagmiddag rook te zien, afkomstig van een grote brand in De Lier. Daar brandde een autobedrijf af. Het vuur sloeg over naar de kas van Westland Peppers. “Oud en nieuw keer honderd, dan heb je het ongeveer”, vertelt Pieter Boekestijn. “Maar gelukkig stond de wind de goede kant op, anders was het erger geweest.”


De rookpluim was in de wijde omgeving te zien. Bron foto's: Twitter Westland Peppers


Autowrakken en stuk beschadigde kas

Maandagmiddag even na drie uur zag Pieter Boekestijn rook uit de autosloperij naast zijn kas komen. “Daarnaast staat ook een woonhuis. Gelukkig stond het hek open. We hebben de bewoners gewaarschuwd en het andere hek open geslepen, maar toen was het al te laat. Oud en nieuw keer honderd, dan heb je het ongeveer. Gigantisch hoe die wrakken branden.” Boekestijn schat dat van de 600 autowrakken zo’n 95% afgebrand is. Het vuur sloeg over naar de kas van Westland Peppers. Van de gevel is 25 meter weggebrand en opengesprongen. “Gelukkig stond de wind de goede kant op, anders was het slechter geweest.”
Iets voor half zes werd het sein brand meester gegeven. Ondertussen was ook burgemeester Van der Tak gearriveerd. “En zoveel brandweermannen heb ik nog nooit gezien”, aldus Boekestijn.


Nablussen van binnenuit


Schade van binnenuit


Door de hitte is het glas gesmolten

Het vuur veroorzaakte een donkere rookpluim, die in de wijde omgeving te zien was. “Van familie uit Rozenburg hoorden we dat ze het daar ook zagen”, laat Boekestijn weten. “Maar het ziet er erger uit dan het is. Naast de gevel zit eerst een pad en daarnaast staan de planten pas. Een deel daarvan heeft schade en moet vervangen worden, maar het valt mee. De schade is vooral aan de uitwendige kas.” In de betreffende kas worden zaadloze snackpaprika’s geteeld, een van de specialiteiten waar Westland Peppers bekend om staat. De teelt daarvan kan gewoon doorgaan. “Gisteravond hebben we de kas met doeken dichtgemaakt. De plantjes zijn vannacht warm gebleven”, besluit Boekestijn.


En weer opbouwen: vanochtend was Weber kassenbouw al hard aan het werk
Bron foto's: Twitter Westland Peppers