Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenteboer Pleiter viert 40-jarig bestaan

Het begon in 1973 allemaal aan de Nieuwstraat (in het pand waar nu bloemenwinkel Kistemaker zit). Nu, veertig jaar later is groenteboer Pleiter nog steeds een begrip in Neede. Deze week wordt het jubileum groot gevierd. ”Wie feest viert trakteert” staat groot op een affiche. “Vanaf woensdag 20 maart gaan we onze klanten belonen. Vier dagen lang verkopen we producten voor veertig cent.” De ouders van Eddy (Arie en Gerrie) hebben de zaak opgericht. “Als 7-jarig jongetje was ik al werkzaam in de groentewinkel. Nu ben ik zevenenveertig lentes jong. En nog steeds bezeten van groenten en fruit. Eddy runt samen met Lucie de zaak aan de Oudestraat. “Maar we doen het niet alleen, we hebben in de jaren een geweldig team opgebouwd”, aldus Eddy Pleiter.



”Door de verhuizing naar de Oudestraat werd het steeds drukker en drukker. Ik besloot na het afronden van de middelbare hotelschool toch maar voor het groentevak te kiezen. Na een aantal jaren werd er grondig verbouwd en kwam er een groot assortiment dagverse maaltijden bij. Was die koksopleiding toch niet voor niets geweest”, lacht Pleiter.

”Elke morgen – rond 06.00 uur – worden de producten zoals groenten en rauwkost gesneden. Ook koken we dan de maaltijden. De producten worden iedere dag veilingvers geleverd door groothandel Willem Dijk uit Enschede. Met als gevolg, van dag één tot nu een perfecte samenwerking.”

Wat het geheim van Eddy Pleiter is? ”Door elke dag alles zelf te bereiden, is onze kwaliteit gewaarborgd. Maar de rest verklap ik lekker niet”, grapt Pleiter. Ook de Berkellandse horeca wordt door de Needse groentezaak beleverd. Denk aan Prinsen in Haarlo, Hof van Eckberge, Frankies Bistro, en snackbar Smul-Grill.

Foto’s Roy Nijman
Publicatiedatum: