Groenteboer Pleiter viert 40-jarig bestaan
”Door de verhuizing naar de Oudestraat werd het steeds drukker en drukker. Ik besloot na het afronden van de middelbare hotelschool toch maar voor het groentevak te kiezen. Na een aantal jaren werd er grondig verbouwd en kwam er een groot assortiment dagverse maaltijden bij. Was die koksopleiding toch niet voor niets geweest”, lacht Pleiter.
”Elke morgen – rond 06.00 uur – worden de producten zoals groenten en rauwkost gesneden. Ook koken we dan de maaltijden. De producten worden iedere dag veilingvers geleverd door groothandel Willem Dijk uit Enschede. Met als gevolg, van dag één tot nu een perfecte samenwerking.”
Wat het geheim van Eddy Pleiter is? ”Door elke dag alles zelf te bereiden, is onze kwaliteit gewaarborgd. Maar de rest verklap ik lekker niet”, grapt Pleiter. Ook de Berkellandse horeca wordt door de Needse groentezaak beleverd. Denk aan Prinsen in Haarlo, Hof van Eckberge, Frankies Bistro, en snackbar Smul-Grill.
Foto’s Roy Nijman