Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
directeur Bulneth en weduwe oprichter verantwoordelijk voor financieel tekort van 2,1 miljoen

"Onbehoorlijk bestuur oorzaak faillissement Bulneth"

Onbehoorlijk bestuur was een belangrijke oorzaak van het faillissement van kassenbouwer Bulneth in Poeldijk. Daarom kan directeur Marc de Gier aansprakelijk gesteld worden voor het financiële tekort, wat geschat wordt op 2,1 miljoen euro. Ook zijn moeder moet misschien meebetalen omdat zij de erfenis van haar inmiddels overleden man, de oprichter van het bedrijf, geaccepteerd heeft. Dat blijkt uit een artikel van het FD.

Kassenbouwer Bulneth ging in 2011 failliet. Volgens de curator en de rechtbank komt dat niet alleen door het uitblijven van orders, maar ook doordat de liquiditeiten van de ondernemen gebruikt werden voor heel andere zaken, zoals financiering van bedrijven van familieleden. Ook werden er spullen ver onder de marktwaarde verkocht aan een familielid. De schuldeisers zijn hierdoor benadeeld, vindt de rechtbank.

De grootste schuldeiser van Bulneth is de Belastingdienst met een vordering van €1,2 mln. Bloemenkweker Schreurs Holland in De Kwakel heeft €550.000 tegoed. Er wordt nagedacht over hoger beroep, meldt het FD.

Publicatiedatum: