Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wereld Diabetes Dag:

Patiënten bedanken hun arts met groentenpakket

Op 14 november a.s. krijgen zo’n 150 huisartsen en verpleegkundigen die patiënten met Diabetes type 2 hebben gestimuleerd hun leefstijl te veranderen een groentenpakket overhandigd. Door het eten van vers en onbewerkt voedsel hebben hun patiënten de ziekte zelf kunnen ‘omkeren’. In combinatie met beweging, ontspanning en voldoende slaap kan bijna 40 procent van de patiënten na een jaar zonder medicatie. De huisarts of verpleegkundige is bij leefstijlverandering van patiënten een belangrijke eerste schakel.

Leefstijl op recept
In Nederland sterft er ieder uur iemand aan de gevolgen van Diabetes type 2. In de huisartsenpraktijk mag meer ruimte komen voor leefstijl op recept in plaats van medicatie, aldus huisarts Nynke van der Zijl. Aandacht voor voeding en leefstijl in de huisartsenpraktijk staat nog niet overal hoog op de agenda. Zo’n 1000 mensen hebben inmiddels het programma Keer Diabetes2 Om van Stichting Voeding Leeft gevolgd. Deze behandeling ondersteunt patiënten met Diabetes type 2 bij het in praktijk brengen van leefstijlverandering. Bij 87% van de deelnemers aan het programma is na 1 jaar de Diabetes type 2 geheel of gedeeltelijk omgekeerd.

Stichting Voeding Leeft
Stichting Voeding Leeft ontwikkelt samen met wetenschappers, artsen en andere professionals leefstijlprogramma’s en voert deze uit. Voeding Leeft heeft geen winstoogmerk. Dit initiatief wordt gesteund door het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en GroentenFruit Huis. Telersverenigingen Door, Harverst House en Van Nature hebben producten geleverd voor de groentenpakketten evenals Koppert Cress, Marbo en Best Fresh Group. Diabetes Vereniging Nederland ondersteunt Keer Diabetes2 Om en VGZ vergoedt dit programma, net als enkele andere zorgverzekeraars.

Voor meer informatie:
www.keerdiabetesom.nl 

Publicatiedatum: