Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Berry Baruch, teeltspecialist Schenkeveld Tomaten over hete zomer:

"Hommels komen bijna hun boxen niet meer uit bij hoge temperaturen"

De zomer is voorbij maar de nazomer blijft maar verrassen. "De zomer was dit jaar voor ons wel heerlijk maar onze tomatenplantjes dachten hier anders over. De meest zeggen dan ook goh wat zullen jullie veel tomaten knippen met zo'n zomer", vertelt Berry Baruch, teeltspecialist bij Schenkeveld Tomaten.

"Er zijn uiteindelijk wel veel tomaten geproduceerd maar de kwaliteit was erg lastig. We hadden hierdoor ook veel meer tomaten met een mindere kwaliteit die niet geschikt waren voor de handel. Maar hoe komt dit nu precies?"

Tomaten en hommels houden niet van extreme hitte
"Het vele licht in de zomer is niet het probleem, maar dat is de warmte. Een tomatenplant kan deze hitte wel aan maar de tomaatjes die worden gevormd bij deze hitte kunnen hier veel minder tegen. De hommels vinden het niet fijn met temperaturen boven de dertig graden. Ze komen dan bijna hun boxen niet meer uit. Dit betekent dat de bloemen minder en onregelmatig gezet worden. Verder moet er ook een positieve balans zijn in de opname van voeding. Bij deze
warmte wil de plant zoveel mogelijk schoon water met minder voeding erin om te koelen. Met dus minder voeding voor de aanmaak van nieuwe vruchten zal de kwaliteit ook minder zijn van deze vruchten. En dan is er nog het probleem dat de bovenste tomaten bij een
hittegolf in de zon hangen. Deze worden erg warm vanbinnen waardoor de uitgroei ook verstoord wordt. Al met al was dit een lastige zomer voor ons", besluit Berry. 

Voor meer informatie:
Schenkeveld
www.schenkeveld.co

Publicatiedatum: