Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardbeienteler Jong Fruit neemt groeiverlichting Luminaid in gebruik

"Met name de mogelijkheid om klimaat en belichting apart te controleren is een voordeel"

Veel aardbeientelers zijn op dit moment druk met de start van de winterteelt van aardbeien onder glas. Ook Jong Fruit. Op 19 oktober nam het bedrijf een nieuw groeiverlichtingssysteem in gebruik. Luminaid leverde de Floralux.lt, terwijl bij Hereijgers-Verdaesdonck uit Zundert de nieuwe verlichting al enkel weken aan staat voor de nieuwe teelt. 

Jong Fruit verwacht de opbrengst van de teelt zowel in volume als in kwaliteit sterk te verbeteren. Dat het systeem goed werkte bij Hereijgers-Verdaesdonck uit Zundert, waar in 2017 al gebruik gemaakt werd van Floralux.lt, was voor Rob van de Wouw van Jong Fruit een belangrijke reden om ook te kiezen voor Floralux.lt: "De teelt bij Hereijgers van 2017 was een zeer goede teelt. Met name de mogelijkheid om klimaat en belichting separaat te controleren is een voordeel, alsmede ook de energiekosten die maar 25% bedragen van de kosten bij SON-T."

Voor meer informatie: 
Luminaid 
Belder 45 
4704 RK Roosendaal 

 

 

Publicatiedatum: