Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maurice Deben, Bejo:

"Paarse asperge kansrijk bij positionering als salade-asperge"

Tholen - Veredelingsbedrijf Bejo presenteerde tijdens de Fruit Attraction haar paarse groenten onder het Purple Power-concept. Daarin valt ook de eerste 100% mannelijke paarse asperge Erasmus F1, die zowel in Noord-, Midden- als Zuid-Europa kan worden geteeld. Wel is er volgens Maurice Deben één voorwaarde om de afzet een succes te laten worden. "Je moet deze asperge niet zomaar naast de witte en groene leggen, maar echt profileren als een salade-asperge."

"Ga je deze asperge koken, dan verliest hij zijn kleur, dus dat is zonde. Maar je kunt hem perfect roerbakken, wokken, barbecueën of in een salade verwerken. Ook rauw is deze asperge prima te eten, want hij heeft een goede zoete smaak. Ideaal voor de jongere consumenten die hun maaltijd snel willen bereiden, maar dat moeten ze wel weten", vervolgt Maurice.

‘’Doordat dit vroege ras zowel van Zuid- tot aan Noord-Europa geteeld kan worden, kun je het product lang aanbieden en zo biedt dat meer kansen in de markt’’ vervolgt Maurice. ‘’Weet je de paarse asperge zal ten opzichte van de witte en groene variant nu voorlopig gezien als een niche maar met een juiste uitleg en gebruiksdoel aan de consument kan dat wel snel andere vormen aannemen.’’

Voor meer informatie:
Maurice Deben
Bejo Zaden
M +31 (0)653 562 715
m.deben@bejo.nl
www.bejo.nl