Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Koreaanse veredelaar neemt zaadbehandeling- en verwerking in eigen handen

The Kiban is een Zuid-Koreaanse veredelaar die is opgericht in 2015 en die valt onder moederbedrijf Noroor Groep, een groot chemisch bedrijf uit Zuid-Korea. De hoofdgewassen van de veredelaar zijn tomaat, meloen, paprika, kool, radijs en Chinese kool. Het bedrijf bezit 17-hectare grond voornamelijk bestaande uit kassen, zaadverwerkingsafdelingen, biotechnologie en R&D faciliteiten. Om het gehele proces van verwerking en behandeling van zaden in eigen hand te houden, werden onlangs 15 nieuwe machines geïnstalleerd.

De nieuwe machines zijn bedoeld voor een nieuwe locatie waar voornamelijk zaden zouden moeten drogen, worden geschoond en voorzien van een coating. Gebaseerd op de eigen verwachtingen van benodigde capaciteit en functionaliteiten namen ze contact op met Seed Processing Holland voor de juiste machines.

Volledig nieuwe verwerkingslocatie
The Kiban wilde een volledige zaadverwerkings- en -behandelingslocatie en had hiervoor diverse machines nodig, onder andere voor het drogen, schonen en coaten van zaden. Samen met Paul Koomen, Area Sales Manager APAC ontwierpen zij de volledig nieuwe verwerkingslocatie. In totaal werden meer dan 15 machines geïnstalleerd, waaronder een zaad menginstallatie, zaad soortelijk gewicht tafel, bulk drooginstallatie (conditioneer unit), kalibreermachine, laboratorium borstelmachine, zaad centrifuge en film coating machines.

De resultaten
De machines zijn inmiddels in gebruik. The Kiban kan nu het complete traject van zaadbehandeling uit te voeren. De eerste winst werd behaald door het gebruik van deze zaadverwerkingslijn.

De toekomst
The Kiban bezocht ook Enkhuizen. "De volgende zijn om stappen samen met Seed Processing Holland onze processen te optimaliseren en het aantal laboratorium machines uit te breiden," laat Jin Seob Han, Assistent Manager bij The Kiban weten.

Voor meer informatie:
Seed Processing Holland
info@seedprocessing.nl
www.seedprocessing.nl

Publicatiedatum: