Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afhankelijkheid VK van Spaanse tuinbouwproducten een feit

De huidige afhankelijkheid van het VK van de import van groenten en fruit uit Spanje wordt duidelijk uit de meest recent gepubliceerde cijfers met betrekking tot de handel in agrofood door het Spaanse Ministerie van Landbouw. In 2017 bedroeg de buitenlandse handel van Spanje met het VK 8% van de totale Spaanse export van agrofood producten, en 3% van de import. Dit betekende voor Spanje een waarde van € 2.792 mln. 

Voor wat betreft de meest verhandelde productgroepen door Spanje naar het VK kan meer dan 70% van de totale exportwaarde van agrofoodproducten in vijf groepen worden ingedeeld: groenten en fruit, dranken, plantaardige preparaten, oliën, vetten. Daarbinnen vormen groenten en fruit bijna de helft van de totale export. 

Ranking
Spanje is, met een aandeel van (36%) de grootste exporteur van rood fruit, kiwi’s en de kaki vrucht naar het VK, gevolgd door Nederland (12%) en Chili (9%).

Voor wat betreft citrus is Spanje, met een aandeel van (38%), tevens de grootste exporteur naar het VK. Op de tweede plaats staat Zuid Afrika (12%) en op de derde plaats staat Duitsland (6%).

Spanje staat tevens op de eerste plaats voor wat betreft de export van groenten, met een aandeel van 26%, gevolgd door Italië (22%) en Nederland (4%).

 

Voor meer informatie klik hier

 

Bron: Agroberichten buitenland

Publicatiedatum: