Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Land wil minder afhankelijk zijn van import

Brunei kondigt onderzoekscentrum high tech agrifood aan

Binnenkort wordt binnen de Universiti Teknologi Brunei (UTB) het Centre for Research on Agrifood Science and Technology (CrAFT) geopend. Dit centrum zal zich richten op onderzoek om land- en tuinbouw in het land te ontwikkelen door de toepassing van technologie, zoals smart farm management en IoT (Internet of Things). Dit onderzoekscentrum is een toevoeging op het onderwijsprogramma levensmiddelentechnologie.

De overheid probeert de afhankelijkheid van import van voedsel te reduceren door agricultuur en voedselproductie te stimuleren. Brunei wil economische activiteiten verder diversifiëren, want het land is vooral afhankelijk van olie en gas gerelateerde activiteiten.

De grootste uitdagingen worden de zuurgraad van de grond, gebrek aan natuurlijke bronnen voor irrigatie, beperkte beschikbaarheid van kapitaal en een flinke concurrentie van aangrenzende landen.

De Sultan hoopt dat het onderzoekscentrum met veel partijen zal samenwerken, zowel nationaal als internationaal.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: