Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: Kassencomplex van 90.000 m2 met zonnepanelen voor de kiwiteelt

Reden Solar heeft onlangs drie kassen met een oppervlakte van bijna 9 hectare in Boé in gebruik genomen. De kassen worden verwarmd met behulp van 30.000 zonnepanelen en werden in 2014-2015 gebouwd. Het complex wordt gebruikt voor de teelt van gele en rode kiwi's. 

De panelen werden geleverd door de fabriek van Reden Solar in Roquefort. Het bedrijf heeft zo'n 100 werknemers in dienst en een omzet van €100 miljoen per jaar. De installatie heeft een piekproductie van 7,5 MW. Naast bescherming tegen de kou worden de planten ook tegen de PSA-bacterie beschermd omdat de luchtvochtigheid in de kassen volledig beheerst worden.

In 2015 vonden in Frankrijk de eerste proeven met het zoete rode kiwiras EnzaRed plaats. Het nieuwe gele ras, waarvan de oogst dit jaar op 60.000 ton wordt geraamd, is al populair en een groot succes in Italië (Europa's grootste kiwiproducent). 

Publicatiedatum: