Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rijk Zwaan

Veredelaar opent nieuwbouw R&D-locatie Fijnaart

Vrijdagmiddag 14 september heeft Rijk Zwaan officieel de nieuwbouw geopend op de locatie aan de Eerste Kruisweg in Fijnaart. Met de uitbreiding creëert het internationale groentenveredelingsbedrijf ruimte voor de verdere groei van het veredelingsonderzoek.

Openingshandeling nieuwbouw R&D-locatie Rijk Zwaan in Fijnaart.

Sinds de eerste paal werd geslagen, in november 2016, zijn twee nieuwe gebouwen aan het bestaande pand gekoppeld. Daarmee is de beschikbare ruimte met ongeveer 65 procent toegenomen. In het midden is een atrium gebouwd, dat de gebouwen verbindt en dat dienst doet als kantine en presentatie- en ontvangstruimte. Naast de nieuwbouw heeft Rijk Zwaan de bestaande kantoren en de laboratoria voor moleculair en celbiologisch onderzoek gerenoveerd. 

Ruimte voor groei

Door de uitbreiding krijgt Rijk Zwaan meer ruimte voor groei en modernisering van het veredelingsonderzoek. Fijnaart is het biotechnologie-onderzoekscentrum van Rijk Zwaan en een locatie voor veredeling van vollegrondsgroenten. In totaal vormt de locatie het onderkomen voor zo’n 350 medewerkers.

Om continu nieuwe groentenrassen op de markt te brengen die voldoen aan alle eisen van telers en consumenten, is veel onderzoek nodig. Rijk Zwaan investeert ongeveer 30 procent van de omzet in onderzoek en ontwikkeling, circa 10 miljoen euro per maand.

“Heel veel mensen en vakmanschap moeten samenkomen om een nieuw ras te kunnen maken. Daarom ben ik enorm blij, niet alleen met het mooie nieuwe lab en de extra werkplekken, maar vooral ook met het prachtige atrium. Dit atrium is het kloppend hart van deze locatie, waar onze mensen samenkomen, we contacten leggen, lief en leed delen; een plaats voor samenwerking”, zei Managing Director Kees Reinink bij de opening.

Open huis

Woensdagavond stonden de deuren in Fijnaart open voor genodigde omwonenden. “We vinden het belangrijk om omwonenden vanaf het begin af aan te betrekken bij nieuwbouwprojecten”, vertelt Communication Specialist Steven van Paassen. “Met een presentatie en rondleiding door het gebouw sluiten we dit traject samen af en hebben we de buren een kijkje in onze keuken gegeven.”  

Op zaterdag was het FamilieFestival, een evenement dat Rijk Zwaan eens in de zes jaar organiseert voor medewerkers. Op deze dag konden medewerkers aan hun familie en vrienden laten zien wat er op deze locatie gebeurt en hoe de nieuwe en gerenoveerde werkplekken eruit zien. Het belangrijkste doel van Rijk Zwaan is medewerkers een prettige baan te bieden.


Nieuwbouw R&D-locatie Rijk Zwaan in Fijnaart.

Maandag 17 september zijn de demoweken in Fijnaart gestart. Tot en met 26 oktober laat Rijk Zwaan hier aan klanten uit de tuinbouw, groentenverwerkers en retail zien wat het veredelingsbedrijf te bieden heeft op het gebied van vollegrondsgroenten. En passant kunnen zij ook een blik werpen op de nieuwbouw.

Verbonden met De Lier

De uitbreiding van het pand is ontworpen door RoosRos Architecten. Dit bureau heeft ook nieuwbouw ontworpen voor het hoofdkantoor van Rijk Zwaan en het SQC in De Lier. Daardoor zijn de panden uiterlijk met elkaar verbonden. De bouw en oplevering van het pand zijn volledig volgens plan verlopen.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com

 

 

Publicatiedatum: