Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Seminar Energietransitie, 20 september 12.30-17.30

Een toekomstperspectief op geothermie

De uitputting van fossiele brandstoffen vraagt om nieuwe energiebronnen en duurzame oplossingen. Geothermie (aardwarmte) is een van de kansrijke ontwikkelingen om tot een duurzame energievoorziening te komen: aanwezig warm water uit de (diepe) ondergrond wordt opgepompt om huizen, kassen en industrie te verwarmen. Er wordt steeds meer geëxperimenteerd met geothermie en deze techniek biedt steeds meer mogelijkheden. Maar zal aardwarmte in de toekomst daadwerkelijk aardgas vervangen? Hoe snel is geothermie toepasbaar in de woonsector, binnen bedrijven en industrieën in Nederland? Welke investeringen zijn op korte en lange termijn nodig?

Tijdens het Seminar Energietransitie op 20 september zal het gesprek aangegaan worden over de mogelijkheden van geothermie. Het programma start met workshops van Royal HaskoningDHV, VB Groep en Farm Frites, gevolgd door twee keynote presentaties en een forumdiscussie.

Sprekers
Marit Brommer is CEO van het International Geothermal Association (IGA).
Het IGA is er van overtuigt dat geothermie dé brug is naar een duurzame toekomst. Daarom faciliteert en promoot zij de ontwikkeling van - en het onderzoek naar - geothermische bronnen op globaal niveau. Marit werkt samen met verschillende partners om geothermie op de kaart te zetten en als volwaardige speler te positioneren in de dialoog over energietransitie. Zij zal dan ook ingaan op de mogelijkheden om aardwarmte in Nederland toe te passen. Daarnaast is Marit de dagvoorzitter van de bijeenkomst.

Dirk Fransaer is CEO van VITO.
VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek), is het grootste onderzoeksinstituut in België op het vlak van duurzaamheid en cleantech. Zij experimenteert op grote schaal met het boren van putten om aardwarmte op te wekken. Dit heeft er toe geleid dat VITO in 2018 haar eerste geothermiecentrale realiseert. Dirk zal ingaan op de mogelijkheden die deze diepe geothermie biedt, en welke kansen er nog liggen in de toekomst.

Genodigden zijn leden van de raad van bestuur, directieleden uit het bedrijfsleven, ingenieursbureaus, de industrie en de publieke sector. Deelnamekosten zijn €395 p.p., de volgende personen € 195 p.p.

Datum / Tijd
20/09/2018 - 12:30 tot 20/09/2018 - 17:30

Locatie
Deltahotel
Vlaardingen

Inschrijven kan hier.

Publicatiedatum: