Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kiemkracht sponsort Field Robot Event

Jaarlijks wordt het Field Robot Event georganiseerd, dit jaar op de Floriade. Hieraan doen verschillende binnen- en buitenlandse universiteiten, hogescholen en bedrijven mee. Gedurende twee dagen komen studenten uit de hele wereld naar het Floriadepark met het doel een volledig autonome robot te maken die ingezet kan worden in de tuinbouw. Studenten strijden tegen elkaar om de beste robot te ontwikkelen. Een dag voor de studenten arriveren wordt er een congres georganiseerd rondom het thema mechanica in de tuinbouwindustrie, speciaal gericht op studenten.



Kiemkracht sponsort

Studenten van nu vormen de generatie die over tien á twintig jaar meemaken dat de land- en tuinbouw volop gebruik maakt van robots. Kiemkracht is een alliantie van het Productschap Akkerbouw (PA) en InnovatieNetwerk. Belangrijk doel is innovatie in de akkerbouw. Sponsoring van het Field Robot Event ligt daarom voor de hand: via de kennis en kunde en het enthousiasme van studenten de ontwikkeling van ‘agrobots’ stimuleren.

Kiemkracht is ook de aanjager van het recent goedgekeurde INTERREG IVa project Smartbot. In het Agro-thema van dit project werken onderwijs en kennisinstellingen samen met bedrijfsleven voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie autonome landbouwrobots.

Datum en locatie

Het Field Robot Event vindt plaats van donderdag 28 t/m zaterdag 30 juni 2012 op de Floriade in Venlo.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Rob van Haren van Kiemkracht rob@kiemkracht.com

Publicatiedatum: