Dé website voor de Nederlandse groententeeltMededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jaarcijfers 2011:

Omzet C4C Holding stijgt met 9% naar 220 miljoen euro

Tijdens de algemene ledenvergadering van champignontelerscoöperatie CNC presenteert de directie van C4C Holding vandaag de jaarcijfers over 2011. De omzet van C4C Holding, waarvan coöperatie CNC eigenaar is, steeg ten opzichte van 2010 met 9% naar 220 miljoen euro.

Bij de champignonsverwerkende bedrijven steeg de omzet met 11%, met name door export buiten Europa en liet het resultaat daarmee een sterke stijging zien. Bij de grondstoffenbedrijven werd 2011 gedomineerd door een verminderde beschikbaarheid van paardenmest en significant hogere prijzen voor stro. De fors gestegen kosten konden vanwege termijncontracten met klanten slechts beperkt worden doorberekend in de verkoopprijzen van de doorgroeide compost, waardoor het resultaat daalde.   
Het totale bedrijfsresultaat van C4C daalde van 5,9 miljoen euro naar 5,6 miljoen euro (-5%), aangezien de daling van de grondstoffenbedrijven niet volledig gecompenseerd werd door de stijging van de champignonsverwerkende bedrijven.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De bedrijven van C4C Holding produceren met respect voor mens, milieu en omgeving. In het jaarverslag leest u diverse voorbeelden van activiteiten, waarmee C4C invulling geeft aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo zijn in 2011 bij Lutèce innovaties in het champignonsverwerkingsproces doorgevoerd, waardoor jaarlijks 25.000 ton minder afvalwater wordt geproduceerd. Hiermee bespaart Lutèce 250.000 euro per jaar op de kosten voor de afvoer van afvalwater. Een kostenreductie, die de concurrentiekracht versterkt en tegelijkertijd het champignonverwerkingsproces verder verduurzaamt.

Klik hier om het jaarverslag van CNC te downloaden of kijk op www.c4cholding.com/nieuws.


Publicatiedatum: 18-6-2012

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: