Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voorzichtigheid geboden met 'het nieuwe internet'

"Kijk uit met IPv6"

Ondanks alle voordelen op gebied van security kan IPv6 kwetsbaarheden in je netwerk blootleggen als je de omzetting niet goed hebt voorbereid. Weliswaar was het gisteren 6 juni Wereld IPv6-dag – je hoeft niet te paniekeren als je organisatie nog niet volledig IPv6-compliant is. Het valt niet te ontkennen dat de voordelen, die IPv6 voorstaat, aantrekkelijk zijn. Vergeleken met IPv4 biedt IPv6 een bijna ongelimiteerd aantal internetadressen, grotere mobiliteit, betere prestaties en superieure securityfunctionaliteit.

Maar dat betekent nog niet dat je als een bezetene de schakels naar IPv6 moet omzetten om bij te blijven bij de Googles en Facebooks van deze wereld. Sterker nog, als je niet bent voorbereid, is het verstandig om nog even te wachten met IPv6. Doe je het toch, dan is de kans aanwezig dat je ten prooi valt aan cybercriminelen, die precies weten hoe ze IPv6-beginnelingen een loer kunnen draaien. Die waarschuwing, afkomstig van experts zoals VeriSign CSO Danny McPherson, lijkt zichzelf tegen te spreken, aangezien IPv6 wat betreft security superioriteit geniet boven IPv4. Zo kent IPv6 ingebouwd IPSec naast ondersteuning voor Secure Neighbor Discovery (SEND), Privacy Addresses en Unique Local Addresses, die elk een nieuwe beveiligingslaag vertegenwoordigen.

Klik hier voor het volledige artikel

Bron: Computeridee.nl

Publicatiedatum: