Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
varkenshouders willen juist weer een Nokia

iPhone populairste telefoon onder glastuinders

Samsung is het populairste smartphone-merk in de agrarische sector. Nokia is nog steeds in trek, maar het aantal gebruikers loopt terug. Dat blijkt uit onderzoek van Prosu Databased Marketing. Nokia is in heel Nederland op zijn retour, maar vindt nog wel aftrek bij boeren. Dat komt volgens de onderzoekers omdat agrariƫrs hun telefoon langer houden dan een gemiddelde Nederlander.

Opvallend noemt Prosu Databased Marketing het verschil tussen de sectoren. De meeste glastuinbouwers met een smartphone hebben een iPhone. Dat merk kan melkveehouders amper bekoren. Bij die groep scoort Samsung vooral.

Apps

Varkenshouders kiezen juist weer voor Nokia. Deze verdeling kan van belang zijn bij de ontwikkeling van apps. Voor de glastuinbouw kan het interessant zijn zich te richten op de iPhone, waar voor melkveehouders juist een Android-applicatie voor de hand ligt.

Bron: Nieuwe Oogst
Publicatiedatum: