Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorzitter Productschap Tuinbouw bezoekt Greenport Noord-Holland Noord

Op uitnodiging van het college van B&W van de nieuwe gemeente Hollands Kroon heeft mevrouw Van Ardenne, voorzitter van het Productschap Tuinbouw en oud-minister, afgelopen week een bezoek gebracht aan de Greenport Noord-Holland Noord. Van Ardenne bezocht een aantal bedrijven in de regio. Wij gingen langs bij teler van Kleef in de Wieringermeer, bloembollenbedrijf Kapiteyn in Breezand en bij Bejo Zaden in Warmenhuizen.

Tijdens haar bezoek is zij door wethouder Meskers en de programmamanager van de Agriboard, J.C. Dekker, geïnformeerd over de ontwikkelingen in de agribusiness in Noord-Holland Noord en zij was zichtbaar onder de indruk van de bedrijfspresentaties.

Mevrouw Van Ardenne: “ De regio Noord-Holland Noord is een buitengewoon gevarieerd agribusiness-gebied met grote mogelijkheden, niet alleen op nationaal niveau maar ook op internationaal niveau. De bedrijven, die ik heb bezocht, zijn zeer innovatief op allerlei niveaus en volgens mij illustratief voor de sector: hard werken, nieuwe mogelijkheden creëren, kansen zien en benutten etc. Volkomen terecht dat de regio de Greenport status heeft gekregen. Ik wist bijvoorbeeld niet dat de zaadbedrijven zo’n 15-25 % van hun omzet aan research besteden. Dat is meer dan bijvoorbeeld Philips of bijvoorbeeld Unilever. Geweldig! Nee, dit is niet mijn laatste bezoek geweest aan deze regio en ik verwacht dat wij als Productschap -in welke vorm dan ook- een functie kunnen vervullen voor de doorontwikkeling van de agribusiness in Noord-Holland Noord. Groot aandachtspunt voor de sector ook hier is en blijft volgens mij onderwijs en arbeid”.

Bron: Agriboard.nl
Publicatiedatum: