Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Steven Lauwers, Vegobel:

"Experimenteren met nieuwe kruiden"

Tholen - Rond Pasen was het een drukte van belang op de kruidenmarkt. Er was toen een brede vraag naar diverse producten", vertelt Steven Lauwers van kruidenteeltbedrijf Vegobel. Het bedrijf is gespecialiseerd in het jaarrond leveren van verse kruiden in potjes. "Momenteel verloopt het wat rustiger op de markt. Dit heeft mede met het minder warme weer te maken."



Dit seizoen ziet de kruidenhandelaar een stijgende vraag naar nieuwe producten. "Een voorbeeld is het honingkruid Stevia, dat we dit jaar hebben geïntroduceerd. Ook de citroenverbena doet het erg goed. Deze hebben we sinds vorig jaar in het assortiment. Ook hebben klanten meer interesse in alternatieve basilicumsoorten. Voorbeelden zijn fijnbladige basilicum, Thaise basilicum en rode basilicum. Deze bieden we al jaren aan maar worden nu breder gepresenteerd."



De ondernemer heeft sinds kort ook citroengras in de teelt, met name voor de Oosterse keuken en afnemers. "Dit product groeit als riet en wordt gebruikt in zoetzure sausen. Dit geeft de lekkere frisse smaak aan de saus. Daarnaast worden ook de ‘vergeten kruiden’ weer ontdekt, met bijvoorbeeld lavas of maggikruid of ook rode zuring."



Hoe ziet de komende periode en de zomer eruit voor de kruiden? Steven hoopt op een goed seizoen. "Het hangt natuurlijk wel van het weer af maar als dat meezit, gaat het naar verwachting goed komen. Het is vooral voor de weekenden drukker dan doordeweeks. We zijn in ieder geval optimistisch ingesteld", vertelt hij lachend.

Vegobel levert voornamelijk aan supermarkten en horecagelegenheden. De kruiden worden door Vegobel zelf geteeld op een areaal van 2.5 hectare. De kruidenspecialist verkoopt zijn producten via de Mechelse Veilingen voornamelijk aan supermarkten, horecagelegenheden en groothandelaren uit België en Nederland. Het grootste deel van het assortiment bestaat uit biologische kruiden. "We zijn ook volop bezig onze website aan het vernieuwen om onze klanten nog beter te informeren", besluit Steven.

Voor meer informatie:
Steven Lauwers
Vegobel bvba
Missestraat 27
2570 Duffel - België
Tel : +32 15 32 15 00
Fax : +32 15 32 14 31
info@vegobel.be
www.vegobel.be