Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Tilapia's onder drijvende sla

De Amerikaanse teler Mark Hassey uit de staat Oregon is onlangs te gast geweest in een populair radioprogramma. Het radioprogamma besteedde uitgebreid aandacht aan de bijzondere hydroponische teelt van Hassey. Het kenmerkende aan teler Hassey is dat hij geen achtergrond heeft in de groenteteelt, maar in het watermanagement. De teler gebruikte in het verleden planten in een experiment om meren en plassen te zuiveren. Het gebruik van de planten als natuurlijk filter resulteerde uiteindelijk in een volwaardige teelt van biologische bladgewassen op water. Maar er is meer, het water is namelijk ook de kweekvijver voor tilapia's.





De vissen worden opgefokt in externe tanks en in een later stadium overgezet in de vijver met de hydroponische slateelt. Hier voeden de tilapia's zich met de wortels van de slaplanten. De vijver meet 10 meter bij 80 meter en om de zes weken kan er sla geoogst worden. Deze wordt vervolgens, net als de vis, afgezet op de lokale markt.


Source: www.prweb.com
Publicatiedatum: