Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
VS: Tilapia's onder drijvende sla

De Amerikaanse teler Mark Hassey uit de staat Oregon is onlangs te gast geweest in een populair radioprogramma. Het radioprogamma besteedde uitgebreid aandacht aan de bijzondere hydroponische teelt van Hassey. Het kenmerkende aan teler Hassey is dat hij geen achtergrond heeft in de groenteteelt, maar in het watermanagement. De teler gebruikte in het verleden planten in een experiment om meren en plassen te zuiveren. Het gebruik van de planten als natuurlijk filter resulteerde uiteindelijk in een volwaardige teelt van biologische bladgewassen op water. Maar er is meer, het water is namelijk ook de kweekvijver voor tilapia's.

De vissen worden opgefokt in externe tanks en in een later stadium overgezet in de vijver met de hydroponische slateelt. Hier voeden de tilapia's zich met de wortels van de slaplanten. De vijver meet 10 meter bij 80 meter en om de zes weken kan er sla geoogst worden. Deze wordt vervolgens, net als de vis, afgezet op de lokale markt.


Source: www.prweb.com

Publicatiedatum: 23-4-2012

  

Reacties:


De kwaliteit van het water kan nooit terzeldertijd goed zijn voor de sla én voor de vissen. Of er zit te veel nitraat of ammoniak in (voldoende voor de sla) en dan is het nefast voor de vissen. Wanneer je dat aanpast naar de noden van de tilapia, is er dan weer te kort voor de sla.
Jan Van Oost, Aalter - 23-4-2012 13:17:06


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: