Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Portugal: Grote verliezen door vorst en droogte

De recente nachtvorst en aanhoudende droogte hebben voor een aantal kwekerijen in de Algarve geleid tot een bijna compleet verlies van de productie. De Association of Farmeres of Faro and Surrounding Councils heeft gezegd dat het ontevreden is over de maatregelen die de regering aankondigde en benadrukte dat sommige leden op de rand van faillissement en wanhoop staan.

Droogte
De impact, die de droogte heeft, werd bevestigd in een officieel rapport van 13 maart, dat een verlies van 50% van kasgroente in de Algarve meldt - met name in Faro en Olhão.

Vorst
Het rapport benadrukt de verliezen die de vorst in de kassen veroorzaakte in tomaten, paprika's, komkommers, bonen en meloenen. Ook meldt het dat vollegrondsgewassen zoals tuinbonen, erwten en aardappelen zijn getroffen. Over citrus zegt het rapport dat de daling van de productie "significant" is.

"Ik heb 80% van mijn tomatenplantage verloren, wat neerkomt op een totaal verlies, want niemand gaat de overgebleven 20% bewateren en plukken," zei de 44 jarige teler Paulo Cristina, eigenaar van 6 ha kassen aan de rand van Faro. Met een verlies van 120 ton tomaten, die momenteel 45 cent per kilo opbrengen, heeft hij € 54.000 verloren. Dit staat gelijk aan een half jaar werk. Mr. Cristina wacht op EU-fondsen, die beloofd zijn door de minister van Landbouw, maar zegt boos te zijn over het gebrek aan beschikbare verzekeringen om gebeurtenissen als dit te dekken.

Bron: www.theportugalnews.com
Publicatiedatum: