Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Portugal: Grote verliezen door vorst en droogte

De recente nachtvorst en aanhoudende droogte hebben voor een aantal kwekerijen in de Algarve geleid tot een bijna compleet verlies van de productie. De Association of Farmeres of Faro and Surrounding Councils heeft gezegd dat het ontevreden is over de maatregelen die de regering aankondigde en benadrukte dat sommige leden op de rand van faillissement en wanhoop staan.

Droogte
De impact, die de droogte heeft, werd bevestigd in een officieel rapport van 13 maart, dat een verlies van 50% van kasgroente in de Algarve meldt - met name in Faro en Olhão.

Vorst
Het rapport benadrukt de verliezen die de vorst in de kassen veroorzaakte in tomaten, paprika's, komkommers, bonen en meloenen. Ook meldt het dat vollegrondsgewassen zoals tuinbonen, erwten en aardappelen zijn getroffen. Over citrus zegt het rapport dat de daling van de productie "significant" is.

"Ik heb 80% van mijn tomatenplantage verloren, wat neerkomt op een totaal verlies, want niemand gaat de overgebleven 20% bewateren en plukken," zei de 44 jarige teler Paulo Cristina, eigenaar van 6 ha kassen aan de rand van Faro. Met een verlies van 120 ton tomaten, die momenteel 45 cent per kilo opbrengen, heeft hij  € 54.000 verloren. Dit staat gelijk aan een half jaar werk. Mr. Cristina wacht op EU-fondsen, die beloofd zijn door de minister van Landbouw, maar zegt boos te zijn over het gebrek aan beschikbare verzekeringen om gebeurtenissen als dit te dekken.

Bron: www.theportugalnews.com

Publicatiedatum: 19-4-2012

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: