Dé website voor de Nederlandse groententeeltMededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kaaij Group realiseert eerste 10 ha. KUBO-Ultra Clima kas in Nederland

Op 2 april 2012 is de koop bezegeld tussen Kaaij Group en KUBO voor de bouw van de allereerste Ultra Clima® kas in Nederland. Met de Ultra Clima® kas geven Cor en Dirk van der Kaaij gehoor aan de behoefte van de retail en de consument aan smaakvolle, veilige, duurzaam geteelde kwaliteitstomaten.
Het innovatieve karakter, de klantgerichtheid en het ondernemerschap van de gebroeders Van der Kaaij hebben de afgelopen jaren geleid tot vele innovaties. Als marktspeler van het eerste uur staan Cor en Dirk altijd vooraan als het om nieuwigheden gaat. Met de Ultra Clima® kas wordt een nieuw tomatensegment gecreëerd waardoor nieuwe exportmarkten in het vizier komen. De gebroeders Van der Kaaij verwachten december 2012 drie nieuwe tomatenlijnen te introduceren die zich onderscheiden door de heerlijke smaak, de duurzame en veilige teeltwijze, de jaarrond beschikbaarheid én de uitmuntende kwaliteit. Kortom, een unieke beleving voor elke smaakpapil.


Ronald Verkade (Verkade), Jan Vellekoop (PDI Scherming), Wouter Kuiper (KUBO), Dirk van der Kaaij (Director Business & Development Kaaij Group), Rob Bal (CFO Kaaij Group), Cor van der Kaaij (General Director Kaaij Group) proosten op de realisatie van eerste KUBO-Ultra Clima kas in Nederland.

Duurzaam telen door de Ultra Clima kas

Dit innovatieve semi-gesloten kasconcept hanteert besparing van energie en CO2 als uitgangspunten. Het kasklimaat is in tegenstelling tot de conventionele kas zo goed regelbaar, dat het gewas altijd in optimale conditie is. Doordat de KUBO - Ultra Clima® kas werkt met overdruk en totaal is afgegaasd krijgen insecten geen kans om de kas van buitenaf binnen te dringen. Hierdoor kan schoon en voedselveilig geteeld worden en wordt de doelstelling om Pesticide Free te telen behaald. Vocht wordt gecontroleerd afgevoerd en heeft aanzienlijke energiebesparingen tot gevolg. Ook komt er meer licht in de kas doordat er fors minder luchtramen zijn en wordt er tevens minder licht onderschept door de kasconstructie. Door de hogere CO₂- waarden én een beter klimaat zijn de tomaten uit de Ultra Clima® kas niet vergelijkbaar met het huidige aanbod.


luchtslangen onder de goten en de luchtuitlaten met insectengaas

KUBO is hoofdaannemer van het project en werkt samen met vaste partners: Peter Dekker Installaties (scherming) en Verkade Klimaat (verwarming). De bedrijfsruimte wordt gerealiseerd door Twins en PB Techniek verzorgt het aansluiten van het Climate gedeelte en de elektriciteit van het groeilicht, computers en watertechniek. Rolls Royce levert een 7.5 megawatt WKK-generator. De 10 ha grote KUBO-Ultra Clima® kas zal in Dinteloord worden gerealiseerd en zet de Kaaij Group innovatief en duurzaam op de wereldkaart.


ultra climate corridor

Project ‘Semi-gesloten kas Van der Kaaij Oostvoorne, project 1:  Fudinto B.V. en Dintelstar B.V.

Het innovatieve semi-gesloten kasconcept hanteert besparing van energie en CO2 als uitgangspunten. Tevens werkt de Ultra Clima kas met overdruk en zorgt insectengaas ervoor dat insecten niet van buitenaf naar binnen kunnen dringen, waardoor schoon en voedingsveilig kan worden geteeld. Vocht wordt gecontroleerd afgevoerd en heeft aanzienlijke energiebesparingen tot gevolg. Ook komt er meer licht in de kas doordat er fors minder luchtramen zijn en wordt er tevens minder licht onderschept door de kasconstructie.


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de subsidie Marktintroductie energie-innovaties(MEI) van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, in het kader van het programma Kas als energiebron; op weg naar een klimaatneutrale glastuinbouw in Nederland.

Over de Kaaij Group

Kaaij Group (34,1 ha) teelt smaaktomaten van topkwaliteit in het hoogste segment en is in staat jaarrond te leveren. Het bedrijf bestaat uit acht teeltlocaties, verspreid over Voorne-Putten, het Westland en Dinteloord met de Ultra Clima® kas. De Kaaij Group streeft ernaar een organisatie te zijn die kwalitatief hoogwaardige producten levert met de beste prijs-kwaliteitverhouding in combinatie met optimale service en toegevoegde waarde.buitenluchtaanzuiging met insectengaas

Onder zeer strenge kwaliteitseisen en maximaal biologisch worden zeven verschillende rassen smaaktomaten geteeld, waarvan de Sunstream (mini pruimtrostomaat – Red Star Romantic) de voornaamste is. Na de teelt worden de tomaten naar verpakkingsstation Red Star Trading in De Lier getransporteerd, alwaar ze geheel volgens de wensen van de klant worden verpakt en gelabeld. Kaaij Group teelt de tomaten exclusief voor afzetorganisatie FresQ Red Star BV.


volgroeid tomatengewas in Ultra Climate kas bij  Casey Houweling (Verenigde Staten)


Voor meer informatie over de teelt, neem dan contact op met Dirk van der Kaaij (06-43356100) of Franky Koekebakker (0174-531012) voor vragen over de verkoop.

Publicatiedatum: 4-4-2012

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: