Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Meer groente en vis, minder vlees in laatste 20 jaar in Duitsland

Wiesbaden - Het aankoopgedrag van de Duitsers is de afgelopen 20 jaar op sommige gebieden sterk veranderd. Opvallend zijn bijvoorbeeld de veranderingen op het gebied van de consumptie-uitgaven voor voedingsmiddelen. Het Duitse statistiekbureau Destatis deelde onlangs mee dat bijvoorbeeld de vraag naar vleesproducten tussen 1991 en 2011 met 17,8% daalde. De vraag naar groenten steeg in diezelfde periode echter juist, namelijk met 35,1%. Hetzelfde geldt voor vis, waarvan de vraag steeg met 15,3%.

Alcoholische dranken werden in 2011 duidelijk minder vaak geconsumeerd dan in 1991 nog het geval was. De vraag daalde met zo'n 17,1%. Vooral de consumptie van sterke drank (-38,8%) en bier (-13,8%) daalde fors. De vraag naar wijn is sinds 1991 echter wel gestegen, namelijk met 4,7%.   

Buiten de levensmiddelenmarkt vonden ook veranderingen plaats. Zo zijn consumenten sinds 20 jaar geleden 46,6% meer uit gaan geven aan vrije tijd, amusement en cultuur. De uitgaven aan elektronica stegen zelfs enorm, namelijk met 320,7%. Deze buitengewone stijging heeft in eerste instantie te maken met de continue technologische innovaties in deze sector.Publicatiedatum: 20-3-2012

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: