Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuw koelmiddel van Honeywell verlaagt CO2-voetafdruk bij Tesco

Honeywell heeft vandaag bekendgemaakt dat Tesco, een van 's werelds grootste supermarktketens, Genetron Performax™ LT-koelmiddel van Honeywell gebruikt in 75 winkels in Polen. “Tesco Polen heeft besloten Genetron Performax LT-koelmiddel te gebruiken bij de agressieve aanpak om onze CO2-voetafdruk te verlagen,” zegt Robert Hurley, Group Engineering Standards en Energy Manager bij Tesco Group Property. “Vergeleken met het product dat we eerder gebruikten, R-404A, heeft Genetron Performax LT 50 % minder invloed op de aardopwarming. Bovendien zijn de installatie en ingebruikname soepel verlopen, zonder downtime.”  Paul Sanders, Managing Director van Honeywell Fluorine Products voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India, zegt: “Genetron Performax LT helpt supermarkten te besparen, omdat het energieverbruik efficiënter is en de gebruikte apparatuur slechts minimaal hoeft te worden aangepast.”

Sanders geeft ook aan dat Performax LT een koelmiddel van klasse A1 is, wat betekent dat de toxiciteit zeer laag is en het middel niet ontvlambaar is.
Zestig van de Tesco-winkels die Genetron Performax LT gebruiken, zijn nieuw gebouwde winkels. Bij de overige 15 winkels ging het om bestaande toepassingen waar Genetron Performax LT een ouder koelmiddel, R-404A, met een hoger aardopwarmingsvermogen heeft vervangen. Tesco heeft Genetron Performax LT voornamelijk in gebruik genomen in kleine winkels tot 1000 m2, maar ook in enkele supermarkten (2000 tot 3000 m2) en in grote hypermarkten van meer dan 4000 m2. De implementatie in deze 75 winkels heeft plaatsgevonden tussen juni en november 2011 en Tesco zal het plan in Polen verder voortzetten.

Volgens de industriële testen verbruiken systemen met Genetron Performax LT, ook bekend als R-407F, bij gemiddelde temperatuur tot wel 7 procent minder energie dan systemen met R-407A en tot wel 15 procent minder energie dan systemen met R-404A Door Genetron Performax LT te gebruiken, kan de CO2-uitstoot tot wel 40 procent worden verminderd.

Genetron Performax LT bestaat uit een uiterst efficiënte mix van conventionele hydrofluorkoolwaterstoffen (R-32, R-125 en R-134a).  Het koelmiddel kan worden gebruikt voor nieuwe commerciële installaties en bestaande R-404A-, R-407A- en R-22-installaties, die hiervoor minimaal hoeven te worden aangepast.
Fluorine Products van Honeywell is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten op het gebied van productie en levering van koelmiddelen, die de ozonlaag niet aantasten. Deze koelmiddelen worden wereldwijd door airconditioning- en koelinstallatiefabrikanten gebruikt. Daarnaast is Fluorine Products een toonaangevende fabrikant in blazende stoffen voor energiebesparende schuimisolatie.

Tesco is een van 's werelds toonaangevende distributeurs. Het bedrijf heeft ambitieuze doelen voor het verlagen van de CO2-voetafdruk, het verminderen van de uitstoot van de leveringsketen en ook om klanten te helpen hun voetafdruk te verlagen. Het doel is om de CO2-uitstoot per 2020 met 50 procent te verlagen en per 2050 een CO2-vrij bedrijf te worden.


Publicatiedatum: 2-2-2012

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: