Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Meer vitamine C in biologisch tomatensap"

Is biologisch tomatensap gezonder dan gangbaar tomatensap? Volgens een studie in Food Chemistry bevat biologisch sap meer polyfenolen (antioxidanten) dan de niet-biologische variant. Dit meldt VMT. Het onderzoek vergeleek het niveau polyfenolen in biologisch tomatensap met gangbaar tomatensap. Hieruit bleek dat het niveau polyfenolen significant hoger is in biologisch tomatensap. Ook zit er in het biologische tomatensap minder nitraat, aldus de studie.

Hogere fosforopname

De opname van fosfor is bij biologische tomaten veel hoger dan bij niet-biologische tomaten. Waarschijnlijk zitten er hierdoor meer antioxidanten in het biologische tomatensap. Ook nemen de biologische tomaten minder stikstof op waardoor ze minder nitraat bevatten. Dit omdat de biologische tomaten minder bemest worden.

Hoger vitamine C-gehalte

De organisatie Soil Association had al eerder aan de hand van verschillende onderzoeken laten zien dat het vitamine C-gehalte in biologische groenten en fruit hoger is dan in groente en fruit van reguliere teelt. Het hogere vitamine C-gehalte ging meestal ook gepaard met een lager nitraatgehalte.

Bron: VMT
Publicatiedatum: