Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Planning Wonderplant: 5 mei tomaten planten

Nederlandse toeleveranciers realiseren hightech-kas in GriekenlandTholen - De kas van Wonderplant in Griekenland is gerealiseerd. Er wordt nu nog hard gewerkt aan de afwerking. In een jaar tijd is er een kas gebouwd door Van der Hoeven van 11 ha glas. Hier zullen tomaten geteeld gaan worden.In totaal komen er 6 ha trostomaten: 3 ha Levanzo van Rijk Zwaan en 3 ha Brilliant van Monsanto. Op de overige 5 ha gaat dé vleestomaat van Griekenland geteeld worden: El Tida van Enza Zaden. Het is een uniek project voor Griekenland. Hier worden amper hightech teeltbedrijven gebouwd.


M. de Pagter (Hoogendoorn), L.Apostolidis (Wonderplant), Nic Alsemgeest (Van der Hoeven), Sofia (Wonderplant), D. de Jong (Klein Ambacht tbc bv), F. Lindeman (Van der Hoeven), R. Bangma (Tebarint), A. van Loon (Zantingh), L. Skretis (Wonderplant) en Mr. Makris (1 of invester Wonderplant)

Het nieuwe teeltbedrijf ligt bij Petrousa. Petrousa is een dorp vlakbij Drama. Daar is een werkloosheidpercentage van 25%. “We hebben nu een pool van 600 mensen die hier graag willen werken. Het is nu de kunst om de 100 meest geschikte mensen uit te zoeken,” zegt Dick de Jong.Hij is verantwoordelijk voor de bouw en de start van dit nieuwe bedrijf. "Er zijn nu twee mensen die ooit in een tomatenkas gewerkt hebben. Dus er is nog veel werk te doen. Daarbij komen natuurlijk de cultuurverschillen. Het is een mooie uitdaging."De eigenaar van dit project is Vivartia. Vivartia is een groot concern die werkzaam is in verschillende takken van de voedingsmiddelenindustrie.Voor meer informatie:
Dick de Jong
tel +30 69 51 85 98 38
kleinambacht@home.nlPublicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Vraag: hebben jullie ook in Alexandroupolis provincie Evros Griekenland geïnvesteerd ?
Felicia, Utrecht - 2018/07/09 18:29:59.000© GroentenNieuws.nl 2018