Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DuPont: 'Virkon S' krijgt verkoopautorisatie in Nederland

Het breed inzetbare ontsmettingsmiddel DuPont Virkon S is op 24 juni 2009 aangemeld bij het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB), ingevolge het nieuwe beleid in Nederland ten aanzien van de handel in en het gebruik van biociden, ook wel gedifferentieerd handhavingsbeleid genoemd.



Ingevolge deze aanmelding is de verkoop van dit biocideproduct vanaf deze datum in Nederland toegestaan, en wel ten behoeve van het ontsmetten van dierenverblijven (CTGB categorie D2: ontsmettingsmiddelen (virucide, bactericide, fungicide, sporicide), EU categorie PT3 (biociden voor veterinaire doeleinden) en PT2 (desinfecterende middelen voor prive-gebruik en voor de openbare gezondheidzorg en andere biociden)).

Volgend op deze aanmelding zal het dossier binnenkort de registratieprocedure doorlopen; terwijl het gebruik ervan door het CTGB wordt getoetst ten behoeve van een definitieve officiƫle toelating, mag het product in Nederland binnen het overeengekomen wettelijk kader worden verkocht.

In het kort houd deze in dat niet geregistreerde biociden, die voor 1 jan. 2009 op de mark waren in dit handhavingsbeleid kunnen meelopen, en op de markt kunnen blijven. Voor Virkon S houd dit in dat deze verdedigd zal worden. en voor het product Easy Clean ( beide DuPont) zal dit niet het geval zijn. Virkon-S is vooral bekent vanwege zijn virusdodende werking, en is daarom tijdens de laatste vogelpest crisis door LNV als enige aangewezen middel ter bestrijding van het vogelgriepvirus. Virkon S wordt breed ingezet ook als ontsmettingsmiddel voor materialen en oppervlakken in o.a. de tuinbouw.

Biosecurity BV is distributeur voor DuPont in de BeNeLux voor desinfectie producten in de verschillende marktsegmenten.

voor meer informatie :
Laurens van Lierop
Biosecurity BV
www.biosecurity.nl

Publicatiedatum: