Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
DuPont: 'Virkon S' krijgt verkoopautorisatie in Nederland

Het breed inzetbare ontsmettingsmiddel DuPont Virkon S is op 24 juni 2009 aangemeld bij het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB), ingevolge het nieuwe beleid in Nederland ten aanzien van de handel in en het gebruik van biociden, ook wel gedifferentieerd handhavingsbeleid genoemd.Ingevolge deze aanmelding is de verkoop van dit biocideproduct vanaf deze datum in Nederland toegestaan, en wel ten behoeve van het ontsmetten van dierenverblijven (CTGB categorie D2: ontsmettingsmiddelen (virucide, bactericide, fungicide, sporicide), EU categorie PT3 (biociden voor veterinaire doeleinden) en PT2 (desinfecterende middelen voor prive-gebruik en voor de openbare gezondheidzorg en andere biociden)).

Volgend op deze aanmelding zal het dossier binnenkort de registratieprocedure doorlopen; terwijl het gebruik ervan door het CTGB wordt getoetst ten behoeve van een definitieve officiële toelating, mag het product in Nederland binnen het overeengekomen wettelijk kader worden verkocht.

In het kort houd deze in dat niet geregistreerde biociden, die voor 1 jan. 2009 op de mark waren in dit handhavingsbeleid kunnen meelopen, en op de markt kunnen blijven. Voor Virkon S houd dit in dat deze verdedigd zal worden. en voor het product Easy Clean ( beide DuPont) zal dit niet het geval zijn. Virkon-S is vooral bekent vanwege zijn virusdodende werking, en is daarom tijdens de laatste vogelpest crisis door LNV als enige aangewezen middel ter bestrijding van het vogelgriepvirus.   Virkon S wordt breed ingezet ook als ontsmettingsmiddel voor materialen en oppervlakken in o.a. de tuinbouw.

Biosecurity BV is distributeur voor DuPont in de BeNeLux voor desinfectie producten in de verschillende marktsegmenten.

voor meer informatie :
Laurens van Lierop
Biosecurity BV
www.biosecurity.nl


Publicatiedatum: 1-10-2009

  

Reacties:


Geachte medewerker/ster, in de duivensport lijkt het gebruik van Virkon-S ook steeds meer naam te krijgen. Het wordt ingezet bij het ontsmetten van hokken, en uit eigen experimenteren is gebleken dat het zeer effectief kan worden ingezet bij het bestrijden van o.a. enkele ziektebeelden als 'one eye cold', e-coli en ontstoken ogen, ontsmetten na operaties en/of na wedstrijden. Mischien is het interessant voor jullie als importeurs om meer bekendheid aan Virkon-S te geven binnen de duivensport op en het marktaandeel te vergroten?

Met vriendelijke groet

Sjaak Buwalda
Sjaak Buwalda, Balk (email) - 9-11-2011 9:58:19


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: