Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
LRE Weegtechniek introduceert probleemloos pallets wegen

De BRUSS Hyperforks van LRE Weegtechniek BV zijn zeer eenvoudig te installeren op vorkheftrucks, reachtrucks en smallegangen trucks. Door de slimme integratie van alle componenten in de vorken, kennen deze weegvorken geen bekabeling en kan het weegsysteem binnen enkele minuten worden aangebracht. Elke last die met de truck wordt opgenomen, is vanaf dat moment direct nauwkeurig gewogen.Beide weegvorken communiceren het opgenomen gewicht via bluetooth naar de uitlezing in de cabine. Alle electronica- en voedingscompnenten zijn volledig bestand tegen ruw gebruik, maar bovendien compact gebleven, zodat de maten van de weegvorken (B x D = 133 x 58mm) dicht bij die van standaard heftruckvorken blijven en de gebruiker zodoende niet hoeft in te leveren op het normale handelingsgemak van pallets.

Functie mogelijkheden

De uitlezing in de cabine toont het gewicht van de last op de vorken en toont diverse weegfunctionaliteiten, waaronder bruto / netto wegingen, totaalgewicht per zending, code invoer, datum/tijd registratie en een telfunctie.

De uitlezing kan de weeginformatie overdragen aan een printer, een truckterminal of direct naar een WMS of ERP systeem sturen via RS232, bluetooth of Wifi. Het display heeft een helder achtergrond verlichting zodat het zelfs in de donkere hoekjes goed afleesbaar is. De Hyperforks zijn uitgerust met ‘Digital Calibration Technology” : via de toetsen van de uitlezing kan het systeem nauwkeurig digitaal afgeregeld (geijkt) worden. Dit maakt get weegsysteem betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk.

Meetduur

Het draadloze weegsysteem wordt gevoed door robuuste oplaadbare batterijmodules. De gebruiker kan het powermanagement zelf regelen. Het weegsysteem heeft een auto shut off functie die de elektronica automatisch uitschakelt wanneer deze gedurende een langere tijd niet wordt gebruikt. Via het menu kan de gebruiker deze tijd zelf instellen.

Voordelen mobiel wegen

Met een mobiel weegsysteem weegt u waar en wanneer u wilt, op de plek waar dat efficiënt en logistiek aantrekkelijk is. U bent niet meer gebonden aan een vaste weegschaal, dat verhuisd moet worden als uw interne logistiek verandert

Een mobiel weegsysteem is flexibel inzetbaar, u weegt zelfs waar dat vroeger niet kon. Bijvoorbeeld tijdens het orderverzamelen. Wegen is een goede manier om te controleren of er geen fouten gemaakt worden bij het orderverzamelen. Met een weegsysteem ingebouwd in de orderverzameltruck controleert u per orderregel en herstelt u fouten op de plaats waar dat het minste kost: op de artikellocatie.

Wetgeving

Gewicht speelt een steeds belangrijkere rol bij het in en externe transport van goederen en materiaal stromen. Binnenkort treedt de nieuwe wet ‘Wegvervoer Goederen’ in werking. Daarmee wil de wetgever de factor gewicht in aansprakelijkheidskwesties rondom overbelading vastleggen. En wel daar waar het gaat om verantwoordelijkheid van de afzender van goederen en het specificeren van een juist transport gewicht. Die wet zorgt ervoor dat de afzender bij overbelading kan worden beboet op grond van de wet “economische delicten”. Ook als het gaat om het controleren van inkomende goederen of het gebruik van een mobiel weegsysteem in productie processen. Materialen moeten verplaatst en gewogen worden. Weegvorken doen beide in een.

Assortiment

Naast de wegende vorken levert LRE Weegtechniek : weegschalen, wegende pompwagens, pallet / vloerweegschalen, kraanunsters, tel en pakketweegschalen, voor meer informatie zie onze website: www.lre.nl

Service

LRE Weegtechniek levert ook service en kalibratie op weegapparatuur. Het is belangrijk periodiek uw weegapparatuur na te laten controleren op o.a. gewicht, omdat ieder meetinstrument op den duur kan gaan afwijken.

Publicatiedatum: 21-7-2009