Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jentjens Machinefabriek ontwikkelt slimme robot voor verpakken

Jentjes Machinefabriek introduceerde dit voorjaar de sorteer- en verpakkingsmachine LoadMax. In deze machine is de ‘oriented handling'-technologie verder uitgebreid en verbeterd. Jentjes Machinefabriek exposeerde de LoadMax nog tijdens de vakbeurs Vision & Robotics in Nieuwegein. Met de ‘oriented handling'-technologie kan de productherkenning nu worden gecombineerd met sorteren op bijvoorbeeld gewicht, vorm en kleur. Het product gaat op een transportband onder een camera door en de robotarm selecteert het juiste exemplaar voor de juiste verpakking. De toepassing ziet Jentjens vooral in de voedselverwerkende industrie en in de tuinbouw.

LoadMax

Bij Jentjens zijn ze niet bang dat anderen de slimme sorteer- en verpakkingstechnologie van de robot gaan kopiëren. Verkoopmanager Erik Wekking: "Het vernuft zit bij dit soort apparaten niet in het ijzer, maar in de software voor de besturing en die hebben we gepatenteerd."
 
De nieuwe machine markeert het begin van een nieuwe fase voor Jentjens als bedrijf. ‘Deze machine is voor de toekomst van Jentjens heel belangrijk. Het is het eerste product dat helemaal door onze eigen ingenieurs is ontwikkeld. We zijn nu beter in staat zelf projecten te sturen. We hoeven niet meer per se af te wachten tot een klant met een opdracht komt, maar kunnen naar een eindgebruiker stappen met onze LoadMax. In de toekomst gaan we ons meer concentreren op toepassingen van de ‘oriented handling'-technologie. Vis, snacks, bonbons zijn ook voorbeelden van niet vormvaste producten waarvoor we mogelijkheden zien.
 
Bron: Vraagenaanbod.nl
Publicatiedatum: