Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrifirm verlaagt kunstmestprijzen fors

Agrifirm heeft de stikstofkunstmest prijzen van KAS, MAS en KAS Zwavel met circa 25% verlaagd. Aanleiding hiervoor zijn o.a de lagere kunstmestprijzen in de omringende landen. Agrifirm zet haar inkoopkracht in om tegen zo scherp mogelijke prijzen kunstmest te leveren aan haar leden. De prijsdaling geldt bij Agrifirm met terugwerkende kracht. Ook boeren die in januari 2009 al besteld hebben profiteren van deze prijsdaling.

Met de prijsdaling probeert Agrifirm de markt vroeg 'los te trekken'. Zo kan vroeg in het seizoen de logistieke capaciteit optimaal benut worden dit scheelt in logistieke kosten. Daarnaast wordt een afnamepiek vlak voor en in het strooiseizoen voorkomen. Hierdoor beschikken afnemers op tijd over hun kunstmest. Bovendien kan de kunstmestopslag weer tijdig tegen scherpe prijzen worden gevuld. Met deze werkwijze streeft Agrifirm ernaar om afnemers tijdig én tegen scherpe prijzen meststoffen te leveren.
 
Bron: Agrifirm
Publicatiedatum: