Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Investering ruim 20 miljoen euro

Hessing Zwaagdijk verhuisd: superverse producten uit een supermoderne fabriek

Hessing groeit als kool en met de bouw van een nieuwe fabriek in Zwaagdijk is het bedrijf weer klaar voor de toekomst. De nieuwe fabriek staat naast het oude onderkomen en werd vorige maand opgeleverd. De komende weken zal alles in het teken staan van het verhuizen van machines, installaties, kantoren en medewerkers. Een precaire en goed voorbereide operatie; want de productie gaat ondertussen in volle vaart door. Met de bouw van de nieuwe fabriek en de investering in hypermoderne installaties en machines is een bedrag van ruim 20 miljoen euro gemoeid.



Hessing BV snijdt, mengt en verpakt verse groenten en fruit tot ruim 400 verrassende, kant-en-klare producten. Het bedrijf levert deze producten elke dag aan supermarktketens, groothandels, de horeca, bakkerijen en luchtvaartmaatschappijen in heel Nederland en daarbuiten. Hessing is een van de grootste bedrijven op dit gebied in Nederland. Het hoofdkantoor van deze belangrijke speler op de Nederlandse markt voor versproducten staat in het Westfriese Zwaagdijk. The Greenery heeft al sinds 2002 een belang van 45% in het familiebedrijf, waardoor een strategisch sterke alliantie in versproducten is ontstaan. De productie vindt plaats op de vestigingen in Zwaagdijk, het Brabantse Uden en het Friese Sint Annaparochie. Elke week gaan er vanuit die vestigingen miljoenen verpakkingen groenten en fruit op transport. Dat gebeurt grotendeels door het eigen transportbedrijf Hessing Logistiek uit Zwaagdijk. In totaal werken er ruim 1100 mensen bij Hessing BV.



Supermodern in versproducten

De miljoeneninvestering in een nieuwe fabriek is Hessing’s antwoord op de toenemende vraag van consumenten naar gemakkelijke en gezonde versproducten en de steeds strengere eisen voor vers gesneden en verpakte groenten en fruit. Met de nieuwe fabriek heeft Hessing een supermoderne vestiging waar beter, veiliger en efficiënter gewerkt kan worden met goede werkplekken voor alle 600 medewerkers. De fabriek van 7.000 m2 is uitgerust met de modernste technieken voor het wassen, snijden, mengen en inpakken van groenten en fruit en is ontworpen en ontwikkeld door erkende specialisten op het gebied van versproducten, architectenbureau Bob Nieuweboer uit Wervershoof en ingenieurs van de RBK Group uit Deventer.



Een nieuwe fabriek om ‘u’ tegen te zeggen

De nieuwe fabriek is voorzien van onder meer automatische centrifuges, moderne weeg- en doseerinstallaties, supersnelle koeling en aparte ‘high care’ ruimten voor speciale producten zoals fruit. Maar als specialist in verse kant-en-klaarproducten komt er ook een kookstudio met stoomovens en een ingebouwde inductiewok. In de kookstudio kunnen klanten straks in stijl worden ontvagen, meekoken en de producten zelf ervaren. Daarnaast wordt de kookstudio gebruikt door de productontwikkelaars van Hessing.



Een (h)echt familiebedrijf

Hessing BV is ruim 40 jaar geleden opgericht door de toen 30-jarige Jan Hessing. In 1957 ging deze grondlegger van het familiebedrijf zelf kool en aardappelen verbouwen. Hij verbouwde het niet alleen, hij sneed het ook tot soep- en hutspotgroenten in de schuur achter zijn huis in Zuid-Scharwoude. De lokale supermarkt werd de eerste klant en Jan Hessing leverde de gesneden groente af op zijn fiets.



Ruim 10 jaar later zag Jan Hessing bij de marktkraam van een vriend dat alle gesneden groente los werd uitgestald. Jan stelde voor om de groenten te verpakken in plastic zakjes. Een gouden zet en het begin van wat is uitgegroeid tot het huidige Hessing BV. De eerste snijmachine werd aangeschaft en al snel voorzag Jan Hessing alle winkels van een supermarktketen van verpakte groenten. De inkoper van de supermarkt stelde op een dag voor om een deel van de soepgroente wat grover te snijden en zo ontstond het eerste zakje ‘boeren soepgroente’. De afgelopen 20 jaar is het aantal vestigingen van Hessing BV stap voor stap uitgebreid, hebben de nazaten van Jan Hessing de leiding van het bedrijf overgenomen en zijn het bedrijf, de huisvesting en de bedrijfsvoering verder gemoderniseerd en geoptimaliseerd.



Hessing houdt van groente

Met de nieuwe fabriek zet Hessing een grote stap in de professionele ontwikkeling van versproducten en de aandacht voor innovatie, kwaliteit en smaak. Want Hessing houdt van groente en omgekeerd. Daarom zijn alle producten van Hessing gemakkelijk, lekker en supervers.


Publicatiedatum: