Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Plantum in gesprek met minister Schouten over veredelingsmethoden

"Veredeling heeft belangrijke rol in toekomstvisie circulaire landbouw"

Op 12 september heeft Plantum een gesprek gehad met minister Schouten van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over veredelingsmethoden. De minister is ervan overtuigd dat de veredeling een belangrijke rol te spelen heeft in haar toekomstvisie van circulaire landbouw en dat nieuwe methoden, mits soortgrenzen niet overschreden worden, daarin belangrijk zijn. Zulke methoden zijn geen doel op zich, maar een middel om maatschappelijke doelen te bereiken.
 
Minister Schouten gaf aan zich ook zorgen te maken over de innovatiekracht bij bedrijven en universiteiten wanneer deze kennis naar elders verdwijnt. Die ervaring hebben de universiteiten van Wageningen en Leiden toen twintig jaar geleden onderzoeksopdrachten over transgenese snel naar universiteiten gingen in landen waar de producten toegestaan zijn.

 

Het regeerakkoord stelt dat Nederland zich wil inzetten om deze nieuwe methoden buiten de GGO-regulering te houden. De minister realiseert zich dat dat doel er niet gemakkelijker op is geworden met de uitspraak van het Europese Hof van Justitie van 25 juli, maar dat ze zich ervoor wil blijven inzetten. De eerste stap is om urgentie te creëren in Brussel en bij de andere lidstaten. De onuitvoerbaarheid van de regels in de internationale handel van voedingsproducten en daarnaast de opdracht tot verduurzaming van de land- en tuinbouw zullen deze urgentie moeten leveren. Plantum ondersteunt de minister in deze acties in Europa.
 
Bron: Plantum

 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018