Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Australische komkommertelers maken de hoofdprijs

In 2018 was er in Australië een tekort aan komkommers. Dit was voor de consument niet zo prettig, maar voor enkele telers uitstekend. Het aanbodtekort werd de afgelopen maanden veroorzaakt door koud weer in New South Wales, Queensland en Zuid-Australië en minder aanplant.
 
In de Northern Territory heeft teler Michael Quach een bumperjaar en verpakt hij momenteel zijn meest lucratieve oogst ooit. "Het is een geweldig seizoen met dito inkomsten. Dat had ik wel nodig, omdat de prijs de afgelopen 3-4 maanden vrij beroerd was." Quach teelt zijn komkommers in een koude, hydroponic kas van 6,5 ha. Hij gebruikt bijna 60% ervan voor het telen van komkommers en produceerde dit jaar meer dan 600.000 exemplaren voor de markt. Op het hoogtepunt van het komkommertekort in juni kreeg Quach € 0,90 per komkommer, wat veel meer is dan de gebruikelijke € 0,60 per stuk.
 
Duizenden kilometers verderop in Sydney klaagde groothandelaar Matthew Helou dat hij voor Libanese komkommers midden in de winter voor een doos 43 euro betaalde. "Ik denk dat de komkommermarkt in 2018 ongelooflijk is geweest." abc.net.au.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018